Na de kik azok az Urbán betyárok?

Budapest új színfoltjaként trendi betyár étterem nyílt a Bazilika szomszédságában.

Minőség nemcsak a dizájnban, hanem a gasztronómiában is

Az á la carte étteremként nyitott Urbán betyár kiváló elhelyezkedésének köszönhetően konferencia és rendezvényteremnek is elsőosztályú. Egyedi mind belsőépítészetileg, mind az étel- és italválasztékot illetően ahol  különösen nagy hangsúlyt fektetnek a hazai különleges minőségű alapanyagok, borok, pálinkák és kézműves sörök kiválasztására és azok népszerűsítésére.

Néprajz modern köntösben?

Budapest egyik legújabb színfoltjaként a Belváros szívében ez az étterem nem csupán a helyi lakosság és utazók kedvében jár, de olyan gasztronómiai, valamint néprajzi élményt is nyújt, mely egyedülálló Magyarországon.

Hogy milyen a betyárkonyha?

Magyaros, de új köntösben és nemzetközi is. A Látványkonyhában a Betyár Chefek keze alatt készülnek a legínycsiklandozóbb magyaros és nemzetközi ételkülönlegességek. A vendégek testközelből figyelhetik a füstölés, grillezés és a messze földön híres bográcsban főzés fortélyait, amelynek eredménye a gasztro szerelmeseit is rabul ejti.

Múzeumként is megállja a helyét

Habár Budapesten vagyunk, az étterem interaktív néprajzi gyűjteménye igyekszik ízelítőt adni a magyar hagyományos paraszti kultúra világából. A néprajz 21. századi feladata, hogy a múltból táplálkozva adjon kihívásokat és nyújtson érdekességeket - ez az Urban Betyár Étterem és Élményközpont filozófiája.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: www.urbanbetyar.com


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.