Nem tetszik a görögöknek a füstmentes kocsma

A nikotinfüggő Görögországban két hónapja érvényben lévő dohányzási tilalom nagy lázadást váltott ki az étterem-tulajdonosok körében. ”Vissza a hamutartókat!” - így kampányolt száznál több étterem- és szórakozóhely-üzemeltető, akik kétkedve állnak az új rendszabályokhoz. Az új törvény teljes körűen tiltja a közterületeken és szórakozóhelyeken való rágyújtást - írja a betegszoba.hu.

”Megbolondult az ország! Ha annyira káros a dohányzás, akkor miért legális a dohány termesztése és a termékek árusítása?” - kérdezte gúnyosan a Flash Radiotól Yiannis Tsakos, az athéni éttermek és szórakozási létesítmények szövetségének elnöke. Tsakos elmondta, hogy az országban heves ellenállás tapasztalható: 152 görög szórakozóhelyen és étteremben egyszerűen nem vesznek tudomást a tilalomról, és kihelyezik a hamutálakat.

Az elmúlt időben erős recesszió volt megfigyelhető az üzleti forgalomban: 30-50 százalékkal esett a bevétel, írja a medindia.net. A további bevételcsökkenés oka 80 százalékban a dohányzás-korlátozásnak is köszönhető. Tsakos A NET TV-nek így nyilatkozott: ”A görögöknél ritka az, hogy dohányzás nélkül menjenek bulizni. 100 dohányos jut minden cigifüsttől szenvedőre.”

Az elmúlt hetekben néhány üzemeltető már megkísérelte áthágni a törvényt: Athén mindenütt jelenlévő fedett árkádjaiban árultak cigarettát a népnek. Az üzlettulajdonosok a törvény hatályon kívül helyezését várják a három héten belüli választásoktól. Egy athéni kocsmáros így nyilatkozott: ”a polgármesterek biztosan nem fogják ránk szabadítani a rendőrséget közvetlenül a választások előtt.” (forrás: betegszoba.hu)


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?