hirdetés

Osztriga mesterkurzus a Lupán

Izgalmas és inspiráló gasztroprogram indul az osztrigák világába augusztus 28-án, a Lupa Beach Myfish teraszán.

hirdetés

Aznap három turnusban tartanak Osztriga Akadémiát, ahol megtudható többek között, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, vinaigrettet és mignonettet készíteni és mi a világszerte egyik legnépszerűbb tengeri ínyencség, az osztriga Rockefeller legtökéletesebb receptje.

pixabay.com
pixabay.com
 

Szabó Péter osztrigasommelier, a tengeri finomságok egyik legszakavatottabb hazai ismerője tart osztriga mesterkurzust, ahol minden megtudható a sósvizek csodálatos élőlényéről, onnan kezdve, hogy hogyan kell nyitni, elkészíteni és arra is fény derül, hogy vajon csak pezsgővel lehet-e fogyasztani az osztrigát.

„Hét különböző méretű és fajtájú osztrigát fogunk tesztelni és kóstolni, melyek származhatnak Írország szeles és zord partjairól, a holland osztrigák mennyországából, Yersekee-ből, és természetesen helyet követel magának az osztrigasorban Franciaország is, mely egyrészről a szerelmünk, másrészről olyan brandeket ad a világnak, mint a Gillardeau és a Belon”, mondja Szabó Péter szakértő.

„Nem csak európai körutazásra indulunk, hanem a fajok között is rendet teszünk, ezért ínyenckedni fogunk és kóstolunk európai lapos osztrigát, csendes-óceáni csészeosztrigát, illetve sziklaosztrigát is” – teszi hozzá az osztrigasommelier. „A tippek, trükkök és technikák elsajátítása után garantált a magabiztosság és a szakértelem, ahogyan az óceánok és tengerek e csodálatos élőlényéhez nyúlunk, melyet az anyatermészet évmilliók alatt formált ily tökéletessé” – ígéri a szakember.

A maximum 12 fővel induló workshoppal egybekötött mesterkurzusok 15.00, 17.00 és 19.00 órakor kezdődnek és regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen az eseményt megelőző csütörtök estig lehet. Bővebb információ a www.osztrigasommelier.hu oldalon.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai