Pisztáciaünnep az Augusztnál

A budai Fény utcai piac szomszédságában található ikonikus cukrászda nemcsak kínálja pisztáciával készült édességeit, hanem ezzel egyben mostantól jót is tesz. Mindjárt kiderült, hogyan.

A cukrászda tulajdonosai, Auguszt Ibolya és Auguszt József június 1-jén, szezonnyitó Pisztáciaünnep keretében mutatták be szezonális, pisztácia felhasználásával készült desszertkínálatukat. A desszertek ezúttal igencsak különleges alapanyagból készültek: a JKJ által adományozott olasz pisztáciamasszából, hallhattunk a most induló, pisztáciával átitatott CSR-akcióról az e témáról szóló tájékoztatón.

 

A cég, mint erről dr. Linczényi Endre a JKJ képviseletében az Auguszt teraszán beszámolt, magyarországi kizárólagos forgalmazója a világ egyik legmagasabb minőségű taktilis útburkolat rendszereit gyártó, nápolyi székhelyű olasz cégnek, ezért esett a választásuk a Nápoly környékén termett pisztáciára, hallhattuk.

A közös adományozói program keretében az Auguszt Cukrászda minden, a JKJ által adományozott pisztáciából készült, eladott desszert után 250 forintot adományoz a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ), amelytől Erhart Péter akadálymentesítési szakértő volt jelen, aki többek közt azt is elmondta, 2022. október 15-én a Fehér Bot világnapján jelentették be, hogy a szövetségük lett a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági programjának idei fő kedvezményezettje.

Mi az a taktilis útburkolat?

Linczényi azt is elmagyarázta, mi is tulajdonképpen ez a különleges útburkolat, amit cégük forgalmaz, és hogyan segíti ez a vakok és gyengénlátó emberek közlekedését az utakon? Ez tulajdonképpen egy veszélyt jelző és vezetősáv, amely akár felszerelhető olyan jeladó RFG tagekkel, amelyek képesek hangjeleket is közvetíteni a látássérültek számára egy okosboton keresztül, és így a tapintható jeleken kívül vokálisan is kap információt a felhasználó. A jelzések a burkolat síkjába telepíthetőek, így felválthatóak a cement alapú burkolati lapok, illetve ragaszthatóak utólagosan is a legtöbb felületre.

Elhangzott még, hogy a JKJ a MVGYOSZ stratégiai partnere, és a szakmai együttműködésen túl is szeretné támogatni a szervezetet, ezért jött létre a Fény utcai Auguszt Cukrászdával kapcsolatos együttműködés: a cég jelentős mennyiségű, cukormentes nápolyi pisztáciamasszát adományozott a cukrászdának, akik az ebből készült desszertek bevételéből pénzadományt juttatnak el a MVGYOSZ-nek.

 

 

 

 

Forrás: Auguszt Cukrászda


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.