Sikeres új kávés ízvilág, fenntartható koncepcióval

Már több mint másfél millióan kóstolták az elmúlt időszak alatt a Shell Café új kávékülönlegességeit.

A tavalyi évben 14 európai országgal együtt Magyarországon is bevezette új, Shell Café márkáját az energiaipari vállalat. Az új prémium kínálattal céljuk a minőségi kávézás élményének biztosítása volt a vásárlók számára akár az egyes töltőállomásokon kialakított vendégtérben és teraszokon kényelmesen pihenés közben elfogyasztva, akár elvitelre utazás közbeni felfrissülést nyújtva.

A választás szabadsága

Az alapvetően kétféle ízvilágú, világszerte elismert szakértőkkel együttműködésben megalkotott forró italokat speciálisan erre képzett kollégák készítik. Az eddigi tapasztalatok szerint mindkét ízvilág egyaránt népszerű, mindössze szűk 1%-kal előzi meg a lágyabb ízű, közepes pörkölésű, 90% Arabica és 10% Robusta kávékeverékből készülő Afrika íze (50,4%) fantázianevű kávé a sötét pörkölésű, karakteres, intenzív, fűszeres aromájú, étcsokoládé ízvilágú 80% Arabica és 20% Robusta kávékeverékből álló Dél-Amerika íze (49,6%) elnevezésű italokat. Választott kávétípus tekintetében az eszpresszó vezet, amelyet szorosan követ a cappuccino és a hosszú kávé, de egyre kedveltebbek a vásárlók körében az ízesített kávék és a hűvösebb időszakban a forró csokoládé különlegességek, míg nyáron várhatóan a jeges kávé lesz a sláger.

Nemcsak finom, fenntartható is

Az exkluzív minőséget képviselő kávék származásának és csomagolásának is nagy fontosságot tulajdonít a nemzetközi energiaipari vállalat. A Shell Café "Rainforest" tanúsítvánnyal rendelkezik, ami megerősíti, hogy a kávébabot a fenntarthatóság három fő pillérének - a társadalmi, gazdasági és környezeti szempontoknak - megfelelően szerezték be. A beszállítóktól és a termelőktől is szigorú kritériumok betartását várja el a megrendelő cég A nemzetközi FSC tanúsítás pedig a vásárlók számára nyújt garanciát az új kávétermékek fenntartható csomagolását - az ahhoz felhasznált fa felelősségteljes kitermelését - illetően.

A siker számokban

Több mint 12 ezer kg kávéból készítettek frissítő italokat az elmúlt 7 és fél hónap alatt, amely több mint másfél millió forró italt jelent. A koffeines frissítők nagyobb részét a reggeli órákban vásárolták a töltőállomások vendégei, akik a vásárlások több mint felében péksüteményt, hot dogot vagy szendvicset is választottak az ital mellé. 

Forrás: Grayling Hungary


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.