Szeptemberben újra Winelovers 100 nagykóstoló

A Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen érmet szerző borok közül idén is kiválasztják a hazai 100 legjobb tételt - az elmaradhatatlan nagykóstolón pedig a közönség is megkóstolhatja.

A Winelovers 100 nagykóstoló a Corinthia Hotel Budapest báltermében mára a borkedvelők számára egy kihagyhatatlan boros eseménnyé vált. Nem csoda, hiszen a 100 legjobb bor mellett a kategóriagyőztes tételek is jelen lesznek, a VIP lounge-ban pedig extra tételek kóstolására is jogosultak a vendégek.

Idén már nyolc kategóriában lehetett nevezni a nemzetközi borversenyen: az édes borok, a pezsgők, és az illatos fehérek mellett volt reduktív és hordóban érlelt fehérbor kategória is, a vörösek pedig a gyümölcs- és tanninhangsúlyos vörösborok csoportjára oszlottak.

“Minden versenynek megvan a maga karaktere. Különbözőek a borok, más-más a bírálati mód, mindegyiknek megvan az egyedisége. De azt hiszem, mindegyiknek az a lényege, hogy ez egy lehetőség a kiválóság jutalmazására, ha a borászok jó munkát végeznek. Ezt keressük az ilyen teszteken. Az előttünk lévő poharak legalább egy évet jelentenek valakinek az életében, munkájában, így megérdemlik a figyelmünket.” 

(Dr. Caroline Gilby Master of Wine, a Winelovers Wine Awards zsűrijének tagja)

A Winelovers 100 nagykóstolón ott lesz Magyarország legjobb vörösbora, a Bodor Borászat 2016-os Cabernet Sauvignon-ja, amely elegáns, karakteres, királyi bor érett tanninokkal. Hitelességét és mélységét az adja, hogy miközben - hűen a villányi hagyományokhoz - nagytestű és magas alkoholtartalmú, máig megőrizte kicsattanóan gyümölcsös jegyeit. Érett, ugyanakkor fiatalos lendületű, és ettől igazán különleges.

Egy másik kiemelkedő tétel az Octavus Rajnai Rizling 2019. A Cseri Pincészet prémium tétele a legjobb hazai fehérbor, amelyet a finomseprős érlelést meghazudtoló gyömölcsösség, markáns, meszes ásványosság, szép egyensúly, és nagy érési potenciál jellemez.

Többet nem árulunk el a nyertes borok közül, de annyit igen, hogy 113 pincészet 177 bora lesz kóstolható egyetlen jegy áráért. Ahogy a vendégek megszokhatták, nemcsak kóstolhatnak, hanem a boros tudásukat is elmélyíthetik, hiszen ingyenes pop-up előadások várják őket, amelyeket a Borkollégium oktatói és a borszakmában tevékenykedő szakemberek tartanak.

Helyszín és időpont: 

Corinthia Hotel Budapest 

2023.09.16. 14:00-22:00

Forrás: www.winelovers.hu


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.