Téli teraszt nyit a Vörösmarty térre ez az étterem

Karácsonyi vásár, ahogyan még soha nem láttuk: a hatodik emeletről különleges forralt bor és ünnepi menü mellett gyönyörködhetünk az adventi forgatagban.

A St. Andrea Wine&Skybar idén új perspektívát nyit a városra: decemberben a tér fölött található, hatodik emeleti teraszon kínálja a téli ajánlat forró koktéljait és a St. Andrea saját borokból, titkos recept alapján készült forralt borát. Eláruljuk: a Vörösmarty tér adventi forgataga felülről nézve is különleges élmény, amelyet a város ünnepi fényei tesznek teljessé.

„A karácsonyi vásár hangulata sokaknak hozzátartozik az ünnepi készülődéshez, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy ennél csak egy dolog lehet jobb: felülemelkedni a forgatagon és a város fölötti teraszról figyelni a vásár lüktetését, egy jó koktéllal vagy forralt borral a kezünkben” – mondja Berényi Oszvald üzletvezető, sommelier.


A St. Andrea Wine&Skybar decembertől elérhető, téli ajánlattal készül az ünnepvárásra: a Winter Special elnevezésű ajánlatok között hagyományos és forró koktélokat is találunk. A Baby It’s Cold Outside a nevéhez méltó, klasszikus karácsonyi ízvilággal kényeztet minket, főszerepben a citrom, a cukor és a narancs, az önmagában is ünnepi jellegű almabrandy, a V.S.O.P. Calvados. A Holly Jolly rumalapú koktél téli estéket idéző, fahéjas ízvilágába egy kis lime csempész fanyar izgalmat, míg a St. Andrea Winter Special elnevezésű forralt bor titkos recept alapján készül, a St. Andrea Borászat tételeinek egyedi fűszerezésével.
A külföldiek nagy örömére két Budapest útikönyv-biztos italt is kóstolható: a Budapest Blues forró koktél alapja a Zwack Unicum Riserva, mentával és vaníliával, míg a Balkan Spirit koktél kökénypálinkával, tejszínnel és cukorral tesz a forró percekért, mindent bevetve, amit mi itt Közép-Európában a könnyed ünnepi hangolódásról gondolunk.

 

„Aki ismeri a St. Andrea csapatát, tudja, hogy az ünneplés számunkra mindig nagyon fontos. A Skybarban, a város fölött most azoknak szeretnénk a kedvében járni, akik velünk együtt hiszik: mindig van feljebb! A Vörösmarty tér hagyományait itt eleganciával, izgalmas, téli koktélokkal és saját forralt bor recepttel fűszerezzük – az ünnepi fényeket és a csodavárást pedig a budapesti éjszaka adja. Szeretettel várjuk vendégeinket, garantáljuk, hogy fázni nálunk senki nem fog!” – mondja Lizsicsár Miklós, a St. Andrea menedzsere.

A St. Andrea különleges, téli ajánlata egészen január 15-ig várja az érdeklődőket.


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.