Úszol a konyhán, és nyakadon a vendégek?

Van megoldás: holland mintára már Magyarországon is "kölcsönözhetők" nyár vége óta privát séfek.

Elég különleges szolgáltatást iindítottak a napokban Budapesten: a Hollandiában alapított Séfplaza profi szakácsokat, séfeket közvetít rendezvényekre, eseményekre, privát bulikra. Aki sűrűbben szokott vendégeket hívni, szereti lenyűgözni főztjével, vagy éppen vendéglátói képességeivel a rokonokat, barátokat, ismerősöket, biztos gondolt már rá, néha jól esne, ha valaki levenné a válláról a terhet. Vagy ha nem “pihenésképp” szerződtetne profikat, hanem annak exkluzivitása miatt szeretne profi szakácsot látni a konyháján.

Itthon ismert és elismert séfek főznek mostantól háznál, nem éttermi körülmények között, abszolút személyre szabva - az újonnan induló szakács szolgáltatás ezt a kihasználatlan űrt igyekszik betölteni.

 “Flottájukban” nagyszerű szakemberek vannak, sőt, a honlapon az egyes séfeknél, szakácsoknál példa menüsorok is olvashatók. Lehet tőlük magyaros, ázsiai, barbecue vagy olasz tematikára épülő ételsorokat kérni

A csapat tagja Lovász Domi, akinek nevéhez számos sikeres hely nyitása fűződik. Lőrincz György, aki sokáig csúcsgasztronómiát vitt a Babelben, majd a Házi/Állatban főzött. Pallag Dávid, Rózsahegyi Titusz, Sass Dani, vagy a Konyhafőnökből ismert Kiss Kálmán, a hölgyek közül pedig kiemelnénk Tóth Ágnest.

Teljesen komplex szolgáltatásokkal is készülnek, ilyen például a konyhabérlés, ami egy minden modern technológiát felvonultató közösségi konyha egyedi munkaszigetekkel, 170 nm-es területtel.

Forrás: www.sefplaza.hu


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.