Vagány vegán tej a METRO-tól

A tej kiváltására alkalmas saját márkás növényi italokat fejlesztett ki az üzletlánc. A METRO Chef Veggie növényi italokkal nemcsak a tejérzékenyekre és a vegánokra, hanem azokra a vásárlókra is gondolt a nagykereskedelem, akik számára a termesztés körülményei is fontosak. 

A négy ízben – mandula, rizs, kókusz és barista zab – növényi italok ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak és EU Organic tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Kompromisszum- és tejmentes capuccino

Mint minden saját márkás termékfejlesztésénél, ezúttal is a vendéglátóipari felhasználásra koncentráltak, hogy a speciális étrendet követő vendégeket felkészülten fogadhassák a vendéglátóhelyek, s kínálatukhoz magas minőségű alapanyagokat használhassanak fel.

A termékcsalád különleges színfoltja a kiválóan habosítható barista zab növényi ital, amellyel megtévesztésig tejhab-szerű hatás érhető el a kávé tejmentes, mégis lágyan habos koronájához. A barista zabital megoldást jelent arra, hogy hogyan lehet kompromisszummentes capuccinót felszolgálni a növényi alapú étrendet követő, vagy tejallergiás vendégnek.

 

Fenntartható alternatívák

Az élelmiszeripar és a vendéglátás előtt álló egyik legnagyobb kihívás, hogy 2030-ra már 9,5 milliárd, 2050-re pedig már 10 milliárd ember élelmezéséről kell gondoskodni a bolygónk korlátozott erőforrásai mellett. A METRO már évek óta elkötelezte magát, hogy termékfejlesztéseivel a fenntarthatósági kihívásokra, így az intenzív, legeltetésen alapuló, nagyon magas vízigényű mezőgazdasági termelés visszaszorításának igényére is reagáljon. Így jött létre ez az új italbrand, amelynek húshelyettesítő termékcsaládja innovációs díjat nyert a 2022-es Sirha élelmiszeripari szakkiállításon. A húshelyettesítők mellé most felsorakoztak a tejhelyettesítők is, hogy a tejalapú meleg és hideg italok, desszertek és más fogások elkészítéséhez vegán, tejmentes alternatívát szolgáltassanak.

Kartonban még többet ér

Az új növényi italok piaci bevezetésüket követően szinte azonnal bekerültek a népszerű, folyamatosan bővülő „Többet olcsóbban” termékkörükbe. Az akcióval érintett, lépcsőzetes árazású árucikkekre – 4500 termékre – nagyobb mennyiség vásárlása esetén komoly kedvezmény érvényesíthető. Az ebben a termékkörben szereplő termékek – közülük számos saját márkás termék – egy darabra vonatkozó eladási árán felül még két ársávot alakított ki a cégcsoport, amelyekben a vásárolt mennyiség növekedésével csökken az egy darabra vetített ár. Az egyes ársávok kialakításánál és a kedvezményes darabszámok meghatározásánál a vendéglátós, illetve a kiskereskedő beszerzők jellemző vásárlási szokásait tartották szem előtt.

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.