Átalakították az Accor nemzetközi menedzsmentjét

A francia alapítású szállodacsoport átalakította és újjászervezi  nemzetközi vezetését. Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írják, a 2022 júliusában bejelentettek szerint az év első negyedévében fokozatosan, a helyi jogszabályoknak megfelelően alakítják ki új szervezeti struktúrájukat.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az új felosztás szerint a csoport elnök-vezérigazgatója, Sébastien Bazin és a csoport vezérigazgató-helyettese, Jean-Jacques Morin vezetésével január 1-jétől az Accor működése két különálló egységre – prémium, középkategóriás és economy, illetve a luxus és életmód divízióra – oszlik.

Ezeket egy csoportigazgatóság és egy globális közös platform támogatja szakértelemmel és szolgáltatásokkal – beleértve a digitális területet, a technológiát és a beszerzést. A Premium, Midscale & Economy divízió négy régióba szervezve egyesíti a csoport prémium, középkategóriás és economy szegmensének márkáit.

A Premium, Midscale & Economy divízió négy régióba szervezve egyesíti a csoport prémium, középkategóriás és economy szegmensének márkáit. 

Végrehajtó bizottságát vezérigazgatóként Jean-Jacques Morin vezeti, tagjai:

 

  • Thomas DUBAERE, vezérigazgató, Amerika
  • Patrick MENDES, vezérigazgató, Európa és Észak-Afrika
  • Duncan O'ROURKE, vezérigazgató, Közel-Kelet, Afrika és Ázsia-Óceánia
  • Gary ROSEN, vezérigazgató, Kína, Hong Kong, Tajvan, Makaó
  • Besma BOUMAZA, vezető jogtanácsos
  • Fabrice CARRE, stratégiai igazgató (CSO)
  • Steven DAINES, HR igazgató (Chief Talent & Culture Officer)
  • Karelle LAMOUCHE, kereskedelmi igazgató (CCO)
  • Patrick LAURENT, pénzügyi igazgató (CFO)
  • Camil YAZBECK, fejlesztési igazgató (CDO)

A Luxury & Lifestyle divízió négy márkakollekció – a Raffles & Orient Express, a Fairmont, a Sofitel MGallery & Emblems és az Ennismore – köré szerveződik. A Sébastien Bazin vezérigazgató által vezetett végrehajtó bizottság tagjai: 

  • Omer ACAR, vezérigazgató, Raffles & Orient Express (március 1-től)
  • Maud BAILLY, vezérigazgató, Sofitel MGallery & Emblems
  • Gaurav BHUSHAN, társ-vezérigazgató, Ennismore
  • Mark WILLIS, vezérigazgató, Fairmont
  • Gary ROSEN, vezérigazgató, Kína, Hong Kong, Tajvan, Makaó
  • Kamal RHAZALI, titkár és vállalati jogtanácsos (február 1-től)
  • Agnès ROQUEFORT, fejlesztési igazgató (CDO)
  • Johny ZAKHEM, pénzügyi igazgató (CFO)

Az Accor új szervezeti felépítésének maximális kihasználása érdekében létrehozták a Sébastien Bazin által elnökölt csoportigazgatóságot, amely a stratégiai prioritások és a teljesítmény növelése tekintetében biztosítja a két divízió közötti összhangot. A csoportigazgatóság összetétele a következő:

 

  • Besma BOUMAZA, vezető jogtanácsos, az igazgatóság titkára
  • Steven DAINES, HR igazgató (Chief Talent & Culture Officer)
  • Jean-Jacques MORIN, vezérigazgató-helyettes és pénzügyi igazgató
  • Brune POIRSON, fenntarthatósági igazgató (CSO)
  • Kamal RHAZALI, titkár és vállalati jogtanácsos, Luxury & Lifestyle divízió
  • Floor BLEEKER, technológiai igazgató (CTO)
  • Alix BOULNOIS, digitális igazgató (CDO)
  • Caroline TISSOT, beszerzési igazgató (CPO)

 

 

Forrás: mindgeer / Turizmus Online


Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.