hirdetés

Az Accor megválik az Orbis ingatlanportfóliójától

Az Accor megállapodott az Orbis szállodaüzletágának az átvételéről 286M Euró értékben és megkezdte az ingatlan-menedzsment üzletág eladását, melynek együttes értéke (kizárva a vállalati költségeket) 1.18 milliárd Euróban lett meghatározva 2018 végén.

hirdetés

Összhangban a franchise-központú stratégiával és ahogy a Capital Market Day-en történt bejelentésben szerepelt 2018 november 27-én, az Accor bejelentette, hogy elkezdte az Orbis deinvesztációs folyamatát és megválik az Orbis ingatlanportfoliójától. A Csoport jelenleg 85.8% részben tulajdonos az Orbisban, melynek a teljes eszközállományának az értékét újraértékelték egy független szakértő által. Az értékelés, ami az Orbis 2018 december 31-i eredményein alapul, 1.18 milliárd Euróban lett meghatározva, nem ideszámítva a vállalati költségeket, melyek körülbelül 11 millió Eurót tesznek ki évente.

Követve az Orbis döntését arról, hogy elválasztja a szálloda-üzemeltetési üzletágát (franchise-megállapodások és menedzsment-szerződések) az ingatlanportfoliójától, az Accor megállapodott az Orbis-szal a hotel-üzemeltetési üzletág tervezett felvásárlásáról 1.2 milliárd PLN értékben (286 millió Euró). A tranzakciónak nem lesz semmilyen kihatása a Csoport EBITDA vagy nettó hitelállományában, mivel az Orbis teljesen konszolidált a pénzügyi értékeléseiben. A tranzakció értelmében a Csoport átveszi a franchise-megállapodásokat és a menedzsment-szerződéseket az Orbis 136 közép-európai szállodájában. Többek között ez lehetővé teszi a Csoport számára, hogy:

⁃ kialakítson további befektetői kapcsolatokat;

⁃ egyszerűsítse az ingatlanportfoliótól való megválást azzal, hogy megválik az Orbisban lévő tulajdoni részétől, mivel a tranzakció így az Orbist egy teljes mértékben szállodatulajdonosi modellé alakítja.

Az Accor emellett elkezdte az Orbis tulajdoni hányadának az eladását és szándékában áll kiválasztott szereplőket megkeresni az eladással. Ezeknek a fejleményeknek a fényében az Accor elismeri az Orbis ingatlanportfolióját, mint egy eladásra váró eszközt, összhangban az IFRS 5-el, kezdve a pénzügyi eredmények 2019 első felében történő publikálásával. A Csoport pro forma alapú pénzügyi nyilatkozatokat fog publikálni 2018-ról, hogy figyelembe vegye ezeket a változtatásokat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele lehet-e a légiközlekedés újraindításának garanciája?

Kiadónk társoldalai