hirdetés

Ritz-Carlton lesz a budapesti Le Meridienből

A hírt a Dubajban megrendezett Arab Turisztikai Vásáron jelentette be a Ritz-Carlton, az értesülést a Le Meridien Budapest igazgatója, Simone Dulies is megerősítette.

hirdetés

A Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. és a Le Meridien Budapest tulajdonosának közös megegyezése alapján a szálloda kikerül a Starwood portfoliójából a jelenlegi üzemeltetési szerződés lejártával – nyilatkozta lapunknak Simone Dulies, a Le Meridien Budapest igazgatója. Amióta 2005-ben a Starwood megszerezte a Le Meridien márkát, átvéve a Le Meridien Budapest üzemeltetését, a hotel a magyar főváros egyik vezető szállodájaként sikeresen működik. A Starwood biztosítani fogja a zökkenőmentes átmenetet a személyzet, vendégek és ügyfelek számára, és a legjobbakat kívánja az Adria Palace-nak a szálloda jövőbeni működéséhez – egykoron ugyanis az épület az Adria-palotának adott otthont.

Azt pedig, hogy a műemlékvédelem alatt álló Le Meridien épületéből Ritz-Carlton lesz, a május 4-7-ig tartó dubaji Arab Turisztikai Vásáron jelentette be a jelenleg 88 hotellel rendelkező Ritz-Carlton – a szállodalánc Twitter-oldalán is azonnal megosztotta, hogy Budapesten terjeszkedik tovább. A 192 szobával, 26 lakosztállyal, tárgyaló- és rendezvénytermekkel, valamint Health Clubbal és beltéri medencével rendelkező szálloda 2016-ban vált brandet és válik Ritz-Carltonná. A hotel 2016 első felében széleskörű felújításon esik át, a munkálatok várhatóan 2016 második negyedévében zárulnak. 

Forrás: lemeridienbudapest.com
Forrás: lemeridienbudapest.com

A budapesti Le Meridient 2012 májusában vásárolta meg a dubaji Al Habtoor Csoport, akkor a vállalatcsoport elnöke, Khalaf Ahmed Al Habtoor a további befektetési lehetőségeket sem zárta ki. A szállodát 1998-ban a magyar államtól vásárolta meg a szintén izreali Ofer Brothers Group, majd 2009-ben a cégcsoporthoz tartozó CEE Group vette át a tulajdonjog 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalék Ari Yom-Tov izraeli magánszemély tulajdonában volt máig. A dubaji befektetők 2012-ben mind a 100 százalékot megvásárolták.

A Twitteres bejelentés:

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai