E cím viselésére a megyében működő, tartósan magas szolgáltatási színvonalat nyújtó és a megye imázsát erősítő turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, termál- és gyógyfürdők, kiállítóhelyek, rendezvények és egyéb turisztikai szolgáltatások pályázhattak.
A hagyományteremtő szándék célja, hogy a vállalkozók és szervezetek fokozott figyelemmel legyenek a turisztikai szolgáltatások tartósan magas színvonalára - mondta a címeket átadva Kovács Sándor megyei közgyűlés elnöke, és hozzátette: így kívánják felhívni a figyelmet azok munkájára, akik eredményes tevékenységükkel fokozzák a megye idegenforgalmi vonzerejét.
A címek odaítélésről a közgyűlés pénzügyi és gazdasági bizottsága dönt, amely arról is határozott, hogy a 2008-ban odaítélt cím használatát 2014-ig meghosszabbítja a turisztikai szálláshelyek közül a szolnoki Sóház Hotel és Apartman szálloda illetve a martfűi Termálhotel esetében. Az egyéb turisztikai szolgáltatás és termék kategóriában szintén 3 éves hosszabbítást kapott három rendezvény - a szolnoki Tisza-parti Nyár, a mezőtúri Túri Vásár és a túrkevei Kevi Juhászfesztivál -, a szolnoki Liget Termálstrand és Élményfürdő, az abádszalóki Babamúzeum valamint tiszafüredi Szűcs Imre fazekas mester műhelye. (MTI)
Szolnoki hotel a kitüntetettek között
Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai védjegye elismerő címet adtak át csütörtökön a szolnoki megyeházán a megyeszékhelyen működő Garden Hotelnek, a tiszafüredi ártéri sétaútnak és tanösvénynek valamint a martfűi illetve a jászapáti gyógyvizes strandfürdőnek. Az elismeréseket a megyei közgyűlés által kiírt nyilvános pályázaton nyerték a kitüntetettek - adta hírül az MTI.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában
Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában
Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?