Új Hilton szálloda nyílik Budapesten

A Double Tree by Hilton hat új taggal bővül Európában: új hoteleiket Magyarországon, Olaszországban, Franciaországban, Romániában, Hollandiában és Németországban nyitják.

A Hilton bejelentette DoubleTree by Hilton hotelportfóliójának jelentős bővítését: hat új európai tagja van mostantól Magyarországon, Olaszországban, Franciaországban, Romániában, Hollandiában és Németországban. Európában a DoubleTree a Hilton leggyorsabban növekvő teljes körű szolgáltatást nyújtó márkája a következő öt évben a régióban várhatóan megnyíló 37 szállodával együtt, amelyek a kontinensen jelenleg működő több mint 120 DoubleTree by Hilton hotelhez csatlakoznak majd.

Az új házakról 

Patrick Fitzgibbon, a Hilton európai, közel-keleti és afrikai régió (EMEA) fejlesztéseiért felelős vezető alelnöke elmondta: "A hotellánc jelenleg 19 országban működik, és a következő években további hét országban várható piacralépésük. A Hilton Európában, a Közel-Keleten és Afrikában jelenleg 600 szállodát üzemeltet, amelyek közül 140 a DoubleTree by Hilton lánchoz tartozik. A hat új szálloda stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően megfelel a fogyasztói preferenciák és az üzleti igények növekedésének, közben pedig a Hilton számára új desztinációkra való belépést jelentenek."

A brandről 

Shawn McAteer globális márkavezető hozzátette "A korszerű szálláshelyek, a legmodernebb konferencia- és rendezvényterek, a legapróbb részletekig megtervezett wellness-létesítmények és az egyedi étkezési élmények révén ezek az új szálláshelyek továbbra is jól példázzák a márka sikeres globális növekedési stratégiáját, valamint alaposan felkészültek arra, hogy a világ minden tájáról érkező üzleti és szabadidős utazókat fogadják."

A lánchoz most csatlakozott házak a következők: 

DoubleTree by Hilton Sittard - Hollandia

A 2021 decemberében újonnan megnyitott DoubleTree by Hilton Sittard a Black Label Hospitalityvel kötött franchise-megállapodás keretében működik. A történelmi épületben 90 szoba, egész napos étkezési lehetőséget kínáló francia étterem, fitneszközpont, tárgyaló- és rendezvénytermek, valamint az ingatlan egykori kápolnájában található kivételes Bar Bisco várja a vendégeket. A szálloda a Hilton első szállodája a holland Limburg tartományban, ahol a helyi, országos és nemzetközi utazók üzleti és szabadidős utazásai a Hilton számára egyedülálló üzleti lehetőséget jelentenek.

DoubleTree by Hilton Hannover Schweizerhof – Németország

A Schweizerhof Hotel GmbH & Co. KG-vel kötött franchise megállapodás értelmében a DoubleTree by Hilton Hannover Schweizerhof 2021 decemberében nyitotta meg kapuit, és a tervek szerint a tavasz és a nyár folyamán egy újabb tervezett beruházás valósul meg, amelynek során szolgáltatásainak körét tovább bővítik. A Hilton első szállodájaként Hannoverben, Alsó-Szászország fővárosában és a világ egyik vezető kiállítási városában a szálloda hozzájárul ahhoz, hogy a település évente több mint 60 nemzetközi és országos kiállításnak adjon otthont. A 200 szobás ház kiváló elhelyezkedésű, a hannoveri vasútállomás közvetlen közelében található, kevesebb mint egy kilométerre van Hannover bank- és bírósági negyedétől. Szolgáltatásai között bisztró étterem és bár, 880 négyzetméternyi rendezvényterem, valamint wellness és spa létesítmények szerepelnek.

DoubleTree by Hilton Lyon Eurexpo - Franciaország

A DoubleTree by Hilton Lyon Eurexpo a Hilton első DoubleTree szállodája Franciaországban. Lyonban, Franciaország harmadik legnagyobb városában. A 2022 januárjában megnyílt kortárs szálloda 141 vendégszobával, négy igény szerint változtatható rendezvényteremmel és fitneszközponttal várja vendégeit. A szálloda a több mint 200 vállalatnak otthont adó, Saint-Priest-i Technológiai Parkban található, percekre van a lyoni Eurexpo kiállítási központtól, amely Franciaország második legnagyobb kiállítási helyszíne. A szállodát a Solanet Gestion Hôtelière üzemelteti majd.

DoubleTree by Hilton Milan Malpensa Solbiate Olona - Olaszország

A várhatóan 2022 áprilisában nyíló DoubleTree by Hilton Milan Malpensa Solbiate Olona csatlakozik a hét másik, Olaszországban működő DoubleTree by Hilton szállodához. A 246 szobás szálloda a Hilton olaszországi partnerével, a GDF csoporttal kötött franchise-megállapodás keretében nyílik meg. A Malpensa repülőtér, Olaszország második legforgalmasabb repülőtere és a Malpensa Fiere kiállítási terület, amely 2019-ben több mint 250000 kiállítási látogatót fogadott, egyaránt 15 perces autóúttal, Milánó központja pedig 25 perces autóúttal érhető el. A szálloda hét rendezvénytermet magában foglaló kongresszusi központja a környező vállalkozások számára is találkozási lehetőségeket biztosít.

DoubleTree by Hilton Budapest Buda Hills Hotel and Residences – Magyarország

A DoubleTree by Hilton Budapest Buda Hills Hotel and Residences, a DoubleTree by Hilton első magyarországi szállodája, a főváros egyik legjobb környékén fekszik. A város Közép-Európa egyik vezető pénzügyi és kulturális központja, és olyan UNESCO világörökségi helyszínek otthona, mint az Andrássy út és a Hősök tere. A lenyűgöző szálloda várhatóan 2023-ban nyitja meg kapuit, wellness- és spa-létesítményekkel, úszómedencével és rendezvényteremmel. A szálloda a Rupphegyi Kft-vel, egy magyar ingatlanfejlesztő és -kezelő céggel kötött franchise-megállapodás keretében valósul meg.

DoubleTree by Hilton Brasov City Centre – Románia

A DoubleTree by Hilton Brasov City Centre az első Hilton hotel Brassóban, amely gazdag középkori történelméről híres, és Bukarest után Románia második leglátogatottabb városában található. Az előkelő szálloda ideális helyen, Brassó belvárosának szívében helyezkedik majd el, és a szabadidős, illetve üzleti utazók számára egyaránt vonzó módon könnyen megközelíthető lesz a város hat ipari parkjából és a történelmi óvárosból is. A jelenlegi tervek szerint 2024-ben nyíló szállodában egy sky bar, egy külön bejáratú kaszinó, rendezvénytermek, valamint egy fitnesz- és wellnessközpont lesz. Az ingatlan a Hilton és a Crown Venus Residence Estate SRL közötti menedzsment-megállapodás keretében fog működni.

 

Forrás: grayling.com


A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?