hirdetés
hirdetés

600 kilométernyi vasútvonalat venne át a GYSEV

Hatszáz kilométernyi vasútvonal üzemeltetését veheti át a vasúttársaság tervei szerint a jövőben a GYSEV a Nyugat-dunántúli régióban.
hirdetés

Többek között a bezárásra ítélt Körmend-Zalalövő közötti szakaszt is - mondta el az MTI érdeklődésére csütörtökön egy Szombathelyen rendezett regionális közlekedésfejlesztési konferencia szünetében Székely Csaba, a GYSEV vezérigazgatója. A szóban forgó vonalak esetleges átvételéről folynak ugyan a tárgyalások, megállapodás azonban még nem született és egyelőre az átvétel időpontjáról sem tud bővebbet mondani - hangsúlyozta.

Elképzeléseik szerint a GYSEV üzemeltethetné a jövőben a Zalaegerszeg-Hodos, Zalegerszeg-Lenti, valamint a Szombathely-Zalaszentiván-Gyékényes-Murakeresztúr vonalakat is. A GYSEV jelenleg háromszáz kilométernyi vasútvonalat üzemeltet Nyugat-Magyarországon és Kelet-Ausztriában. A vasúttársaság 2001-ben vette át a Sopron-Ágfalva, majd a Sopron-Szombathely, 2006-ban pedig a Szombathely-Szentgotthárd közötti vasútvonal üzemeltetését. 

A társaság legfontosabb fejlesztési projektje a Szombathely-Köremend és - jövő ősztől - a Körmend-Szentgotthárd közötti vasútvonal korszerűsítése és teljes villamosítása. A 85 százalékban európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztés során új vasútbiztonsági berendezésekkel szerelik fel a vonalat, Szombathelyen elkészül a Csaba úti felüljáró, Sopronban a Kőszegi úton pedig egy aluljárót építenek meg. Valószínűleg jut majd pénz a körmendi vasútállomás rekonstrukciójára is, ehhez is megpróbálnak uniós támogatást szerezni. (MTI)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai