hirdetés
hirdetés

A rekordok is jelzik: felhasználóbarátabb az új Bubi

A budapestiek egy hónappal ezelőtt, május 20-án vehették először igénybe a megújult MOL Bubi közbringa-szolgáltatást. A megújulást követő első hónapban folyamatosan emelkedett a rendszerben regisztrálók száma, és szinte naponta dőltek meg korábbi, sokéves rekordok - tájékoztat honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

hirdetés

A 2014-ben útjára bocsátott Bubi díjszabása sokkal kedvezőbb lett a mostani reformnak köszönhetően, az applikációt és a kerékpárokat pedig a BKK ügyfeleinek visszajelzései alapján, kifejezetten az ő igényeikre szabva alakították át. A leghitelesebb visszajelzést a felhasználók reakciói adják: a tavasszal megújult Bubival egy hónap alatt 160 ezerszer utaztak, emellett sorra dőltek meg a napi használatra vonatkozó rekordok. Az utazások száma:

• 2021. június 2-án átlépte a napi 5 ezret,

• június 8-án a napi 6 ezret,

• június 10-én a napi 7 ezret,

• június 15-én pedig a napi 8 ezret, beállítva egyben a napi használatra vonatkozó 8296-os rekordot.

Mára már összeszerelték az első ütemben tervezett kerékpárflotta utolsó darabjait is. Ennek köszönhetően jelenleg egyszerre 1200 Bubi-biciklit használhatnak a fővárosban közlekedők. Köszönhetően a nagy érdeklődésnek, a BKK mindent megtesz annak érdekében, hogy a közbeszerzésben szereplő 360 opciós kerékpár minél korábban, akár már jövő tavasszal az utcákra kerülhessen.A Bubitól függetlenül is egyre többen fedezik fel a városi kerékpározásban rejlő lehetőségeket. Bár jó időben rendszerint növekedni szokott a kerékpárral megtett utazások száma, az elmúlt egy hónap mérései felülmúlják a korábbi évek adatait. A fővárosban kihelyezett kerékpárszámlálókon folyamatosan megdőlnek a rekordok.

Júniusban a Bem téren keresztül 7660-szor kerékpároztak egy nap alatt, ez az eddigi legtöbb, amelyet valaha itt mértek, a Hungária körúti számláló pedig 2200 utazást mért a legjobban teljesítő napon – ez ugyancsak rekordnak számít ezen a szakaszon. Június első felében a Bem térnél összesen 24 ezerrel több alkalommal közlekedtek kerékpárral, mint egy évvel korábban.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai