hirdetés
hirdetés

Aerosvit: ötödével nőtt a BSP-forgalom idén

Április óta a Globair kft. végzi az Aerosvit ukrán légitársaság magyarországi értékesítési és marketingképviseletét. Azóta 20%-kal nőtt a cég BSP-forgalma.

hirdetés

Üzleti reggelire látta vendégül utazási irodai partnereit az Aerosvit légitársaság. A rendezvényen Márk Emese sales menedzser elmondta, hogy – amellett hogy megmaradt a légitársaság önálló jegyirodája - az értékesítési és marketingképviselet célja közelebb hozni az utazási irodákhoz a kijevi székhelyű légi szállítót, továbbá növelni az értékesítést. Ez az áprilistól októberig tartó időszakban sikerült is: 20%-kal nőtt a BSP-forgalom. Az 1994-ben alapított cég flottája 66 gépből áll jelenleg, melyekkel több mint 70 célállomásra repülnek. A légitársaság forgalma évről-évre kétszámjegyű bővülést mutat. 2007-ben a Donbassaeróval közösen létrehozták az Ukrainian Aviation Group-ot, amelyhez 2010-ben csatlakozott a Dniproavia. A csoport meghatározó szerepet játszik Ukrajna és a régió légi közlekedésében – Budapestre is a Dniproavia 49 férõhelyes Embraer típusú gépei járnak.

Az Aerosvit folyamatosan bővíti flottáját és célállomásai körét: a napokban indul colombói (Sri Lanka) járatuk, december 21-től pedig Saigonba is repül vadonatúj Boeing 767-esük. Különösen kedvező lehet a magyar utasoknak a colombói járat, mivel az átszállási idõ csupán három óra. Az Aerosvit flottájában egyébként Boeing 737-esek és 767-300-asok szerepelnek. Az utóbbi típusból 8 darab van a flottában, a legújabb, idén átvett darab Bangkokba szállítja az utasokat. A gép konfigurációja kényelmes: 2-2-2-es business osztályon és 2-3-2-es a turistán. A flottát a következő néhány év során 3,5-szörösére szeretnék bővíteni, ennek megfelelően folyamatosan nő az új úti célok köre is. Az idén új célállomás volt Stuttgart, Krakkó, Szamarkand és Novoszibirszk is.

A légitársaság bázisa Kijev Boriszpol repülőterén található, ahol a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságra készülve decemberben átadják az új, D terminált, amely óránként akár 1500 utas átengedésére is alkalmas. Fokozatosan kerülnek majd át a nemzetközi járatok erre a terminálra. Márk Emese arra is felhívta a figyelmet, hogy tavaly indult az Aerosvit Meridien nevű törzsutasprogramja, amely számos elõnyt kínál a rendszeresen velük repülőknek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai