hirdetés
hirdetés

Az Orangeways beelőzte a BKV-t a Hungaroringen

Kiütötte a nyeregből az eddigi partner BKV-t az Orangeways, és ők lettek a Hungaroring kizárólagos autóbuszos szállítói.

hirdetés

A komfortbusz-szolgáltatásairól ismert hazai szolgáltató feladata többek között a közösségi közlekedés kizárólagos biztosítása lesz a Formula 1TM ENI Magyar Nagydíj idején. Az Orangeways autóbuszai a mogyoródi versenypálya megközelíthetőségét az Árpád hídi autóbusz-pályaudvarról, illetve a gödöllői HÉV Mogyoród állomásáról induló járatokkal biztosítja majd. Egy további járat gondoskodik majd a helyszín egymástól távol található létesítményeinek gyors eléréséről – tájékoztat a társaság közleménye.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a döntést így kommentálta: „A tavalyi év során ismét több mind 200 ezer ember látogatott ki a Magyar Nagydíjra a verseny három napja alatt. Idén szintén erős érdeklődésre számítunk, ezért kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy gondoskodjunk mindazok színvonalas közlekedési kiszolgálásáról is, akik a rendezvényünket a közösségi közlekedés járműveivel kívánják meglátogatni. Az Orangewaysre azért esett a választásunk, mivel a társaságnak mind az ajánlata, mind az eddigi referenciái igen meggyőzőek voltak.”

A működését 2007 novemberében megkezdő Orangeways elsősorban az egyedülálló, légitársaságokéhoz hasonló szolgáltatási struktúrájú nemzetközi autóbuszjáratairól ismert a hazai piacon. Első hazai komfortbusz szolgáltatóként prémium-szolgáltatásokat (utaskísérő, személyes multimédiás lehetőségek, ingyenes meleg ital és napi sajtó, stb.) kínál ügyfelei részére, amivel versenyképes alternatívát kínál az Európán belüli távolsági közlekedésben.

A jelenleg 78 buszt üzemeltető társaság ugyanakkor már most aktív szerepet játszik a helyi és belföldi közlekedésben is. Itthon mind Volán-, mind önkormányzati megbízások révén növeli folyamatosan járatai számát, és gyűjti kedvező referenciáit (Baja, Dombóvár, Tamási). 2010-ben a cég közel 2,4 milliárd forintos árbevételének több mint negyven százaléka származott belföldi szolgáltatásból.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai