hirdetés
hirdetés

Egy A350-es látogatásával ünnepli 50. évét Budapesten a Lufthansa

1967. augusztus 26-án több éves előkészítést követően egy Boeing 727-es érkezett Frankfurtból. A LH-194-es járatával indult a német Lufthansa magyarországi működése. Ma már bajos lenne egyet a három hajtóműves, keskeny törzsű 727-esből idereptetni, de a fejlődés nem áll meg. Miért ne repülne ide egy kicsit bemutatózni a légitársaság legmodernebb szerzeménye, az Airbus A350-es?

hirdetés

A vállalat zártkörű ünnepségére szeptember 8-án érkezik Budapestre a világ legújabb szélestörzsű gépe, a Lufthansa flotta legújabb tagja, az Airbus Dreamlinerre adott válasza, az A350-es. A Lufthansa 2016 decemberében vette át első A350-esét, amelyből jelenleg három üzemel a légitársaság flottájában.

A gépek Münchenben állomásoznak, Bostonon és Delhin kívül már Mumbaiba, szeptember 12-től pedig Hongkongba is repülnek. Minden bizonnyal számos magyar utassal a fedélzetükön, hiszen München egyike a Ferihegyről induló utasok számára legfontosabb Lufthansa és Star Alliance hub-oknak.  

Ő lesz az, fotó: Lufthansa

Az A350-900-as fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon. Az A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb nagy távolságú repülőgépe. 25%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és zajkibocsátása is 50%-kal alacsonyabb a hasonló utasszállítókénál.

Az egyedi alkalom során a lezárt 1-es terminálnál parkoló gép a sajtó és a meghívott vendégek számára lesz megtekinthető, illetve a le- és felszállás a 2-es terminál kilátó teraszáról is nyomon követhető.

Az évforduló alkalmából a Lufthansa egész augusztusban különböző nyereményjátékokkal is készül.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai