hirdetés
hirdetés

Fennakadások lehetnek kedden az európai légiforgalomban

Jelentős fennakadások lehetnek az európai légiforgalomban, mert Olaszország és Franciaország irányítói egyszerre fognak sztrájkolni - számol be az AIRportal.hu.

hirdetés

Franciaországban hétfőn indult, és péntekig tart az általános sztrájk, amelyet Emmanuel Macron nyugdíjreformja miatt indítottak még tavaly év végén. Arról azonban nincs biztos információ, hogy milyen szintű szolgáltatást nyújtanak majd a francia légtérben, mivel nem tudni, mekkora lesz a sztrájk támogatottsága.

Olaszországban is egy nagyobb sztrájksorozat része lesz a keddi, bár az olasz törvények – a magyarhoz hasonlóan – elégséges szolgáltatási szintet írnak elő. De súlyosbítja a helyzetet, hogy a légiforgalmi irányítók mellett több repülőtéren – például Rómában, Bolognában, Peruggiában – is sztrájkot hirdettek, emellett a vasúti dolgozók körében is volt sztrájkfelhívás ugyanerre a napra.

Az olasz légiforgalmi szolgálat, az ENAV 13 és 17 óra között egyetlen egy, az ország légterén áthaladó járatot sem kezel, ezeknek a gépeknek el kell kerülnie az olasz légteret. Ha szerencséjük van, akkor a francia légtér tudja őket fogadni. Ha nem, akkor hatalmas késések és járattörlések lesznek kedden.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai