hirdetés
hirdetés

Isztambul és Antalya Wizzairrel

Két új járatot indít Törökországba a Wizzair Budapestről idén illetve jövő nyáron.

hirdetés

Még idén decemnber 17-én elindul az Isztambul Sabiha Gökcen repülőtérre hetente négyszer közlekedő járat. A repülőtér a török metropolisz ázsiai felén fekszik.

2011 nyarától, június 18-i első felszállással hetente kétszer közlekedik majd Antalyába a társaság járata. A két járat révén 25-re emelkedik a társaság által Budapestről elérhető városok száma. A budapesti bázisról induló útvonalakat idén július 27-től már 4 Airbus A320-assal repüli a cég.

A fapados légitársaság az elmúlt 12 hónapban, augusztus elsejéig 8,9 millió utast szállított. Idén azonban közel 10 (9,8) millió utast várnak a társaság teljes járathálózatán - hangzott el kedden, a Wizzair Le Meridien szállodabeli sajtótájékoztatóján. Lehetne 10 millió is, de a vulkáni hamu okozta válság miatt pont a hiányzó 200 ezer utas nem lesz meg - mondta el a társaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Abrán György.

Az új járatok révén a Wizzair a magyar fapados forgalom 55,2%-át bonyolítja majd. Az elmúlt 12 hónap alatt, augusztus elejéig a társaság magyarországi utasforgalma 1,1 millió volt. Ez 17%-os növekedés a megelőző 12 hónapos periódushoz képest.

A keddi tájékoztatón elhangzott: egyelőre nem megy tőzsdére a légitársaság. Ahogy jelenleg még nincs szó arról, hogy valamelyik vidéki repülőtérről üzemltetne járatot a cég. Abrán György ugyanakkor elmondta: folyamatos elemzés alatt van ennek lehetősége, de az érintett térségek várható utasforgalma egyelőre nem indokolja egy járat beindítását.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai