Mesterszakács a KLM járatain

2013. december 1-től Sergio Herman neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek magas minőségére a holland királyi légitársaság járatainak World Business Class osztályán. Ez már a második alkalom, hogy a KLM partneri szerződést köt a világhírű séffel, aki Hollandiában három neves éttermet is vezet: az „Oud Sluis”-t Sluis városában, a „Pure C”-t Cadzandban és a „The Jane”-t Antwerpenben - közölte kedden a KLM.

„A KLM-nél nagyon örülünk, hogy ismét együttműködhetünk Sergio Hermannal. A holland mesterszakács tökéletesen megfelel a KLM elvárásainak, mert ételkreációiban egyesülnek a holland tradíciók és a nemzetközi igények is. Elsőrangú séfjeink egyre magasabb minőséget biztosítanak, és minden igényt kielégítő, kiváló menüket állítanak össze a WBC osztályon utazóknak.” – mondta Paul Elich, a KLM fedélzeti szolgáltatásaiért felelős alelnöke.

Sergio Herman megtisztelőnek érzi, hogy másodszor is felkérték a KLM World Business Class étlapjának kidolgozására. „Nick Bril-lel és Syrco Bakker-rel, a The Jane és a Pure C éttermek szakácsaival készítettem el azokat a változatos menüket, amelyek összetétele népszerű éttermeink kínálatára is jellemző.”

A KLM-nek régóta szokása, hogy ismert holland szakácsokat kér fel a World Business Class menüinek kidolgozására, így tartják magukat ígéretükhöz, mely szerint folyamatosan fejlesztik a fedélzeti szolgáltatásokat. Korábban Jonnie Boer, Richard Ekkebus és Onno Kokmeijer is dolgozott a légitársaságnak. Sergio Herman ételkreációi viszont akkora népszerűségnek örvendtek, hogy úgy döntöttek, újra partneri szerződést kötnek vele.

A mesterszakács ínyenc kreációi 2013. december 1-től 2014. szeptember végéig elérhetőek az Amszterdamból induló járatok World Business Class osztályán.

Sergio Herman (született: 1970) az Oud Sluis étterem tulajdonosa és főszakácsa, mely a Zeeland tartománybeli Sluis városában található. A három Michelin-csillagos étterem az előkelő 35. helyet szerezte meg a San Pellegrino A világ 50 legjobb étterme című listáján. Herman bejelentette, hogy idén december 22-én bezárja az Oud Sluis-t, hogy 2014-től másik éttermére, a Pure C-re koncentrálhasson, és ugyanakkor több munkát fektet az antwerpeni The Jane étterem és a The Upper Room Bar felfuttatásába is.


Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája

Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája 

A résztvevő több száz motoros összesen 831 km tesz meg idén, hogy ezúttal Békés megye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze.
Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala 

Magyarország keleti részébe vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala.
Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?