hirdetés
hirdetés

Műanyag palackokból plédek az Emirates fedélzetén

Fenntartható, 100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült plédeket mutatott be az Emirates. Az ecoTHREAD™ szabadalmazott technológiával készült takarók már elérhetők az Emirates hosszútávú járatainak Economy osztályán.

hirdetés

Az ecoTHREAD™ takaró összesen 28 darab újrahasznosított műanyag palackból készül. A palackokat a legújabb innováció segítségével szedik darabokra, majd ezekből polárfonalat készítenek. A puha takarókat ebből a finom fonalból szövik.

A termékinnováció és fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban készült környezetbarát plédeket az Emirates a világ vezető fedélzeti termékspecialistájával, a Buzz-zal együttműködve tervezte. A légitársaság fedélzeti zöld programja keretében, ahol lehetséges, az alumínium dobozokat, műanyag- és üvegpalackokat, valamint a nem szennyezett papírtermékeket, így az újságokat, magazinokat és kartondobozokat is újrahasznosítja.

2019 végére az Emirates ecoTHREAD™ plédekkel összesen 88 millió műanyag palack hasznosítható újra, ez a mennyiség 44 darab A380-as repülőgép súlyával egyenlő. Az Emirates kezdeményezése a légiipar legnagyobb fedélzeti fenntartható paplanprogramja. Az újrahasznosított polietilén-tereftalát (PET) használatával a gyártási folyamat károsanyag-kibocsátása is 70 százalékkal csökken.

Az ecoTHREAD™ az Intertek Green Leaf Mark tanúsítványt is megkapta, amely független ellenőrzéssel bizonyította a 100 százalékban újrahasznosított anyagok használatát.

Az Emirates ecoTHREAD™ plédek bemutatásával mindhárom osztályon megújult a takarókínálat: a légitársaság a First osztályon finom báránybőrutánzat plédekkel, a Business osztályon pedig puha paplanokkal várja az utasokat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai