hirdetés
hirdetés

Padlón az ír fapados

A járvány következtében hozott korlátozások miatt a Ryanair kapacitásának csak töredékét tudja kihasználni a téli szezonban.

 

 

hirdetés

Csekély vigasz a Ryanair számára, hogy a 244 millió euró­ról szóló elemzői várakozás helyett csupán 197 milliós volt a vesztesége a szeptemberrel zárult fél évben, amely gyakorlatilag a járvány első időszakát és annak lecsengését öleli föl, adja hírül a vg.hu portál.

Egy évvel korábban még 1,15 milliárdos profittal büszkélkedhetett az ír fapados légitársaság, amely a második hullámmal érkező sorozatos lezárások és utazási korlátozások miatt egyelőre nem tud támpontot adni részvényeseinek sem a forgalma, sem az eredménye várható alakulásáról.

Michael O’Leary is csak annyit mondott, hogy a jövő március végével záruló üzleti év második felében az elsőnél is nagyobb veszteség várható. A légitársaság vezérigazgatója azt már szeptemberben elismerte, hogy

az előttünk álló téli szezont már felejthetik, és csak abban lehet reménykedni, hogy a vakcina megjelenésével lassan visszatérhet az élet és az utazási kedv a régi kerékvágásba.

O’Leary kiosztotta a brüsszeli bürokratákat és az egyes kormányokat a járvány félrekezelése miatt, szerinte a repülőtéri tesztelés, a biztonságos repüléshez szükséges egységes előírások hiánya is mélyítette a légi közlekedés válságát.

A cikk tovább olvasható: itt.

 

 

 

 

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai