hirdetés
hirdetés

Távozik Jost Lammers a Budapest Airport-tól

Év végével távozik a Budapest Airport éléről Jost Lammers vezérigazgató, aki 2020-tól a müncheni repülőtér vezetője lesz.

hirdetés

Az Airportal.hu légiközlekedési szaklap Albert Füracker, a repülőteret 51 százalékban tulajdonló Bajorország pénzügyminiszterének bejelentésére hivatkozva kedden azt írta, a kinevezést a repülőtér üzemeltetője a felügyelőbizottság ülése után hozta nyilvánosságra.

Jost Lammers mandátuma öt évre szól és a társaságot 2002 óta vezető Michael Kerkloh-ot váltja, aki nyugdíjba vonul. 2007 óta a Budapest Airport vezérigazgatója, korábban a düsseldorfi repülőtéren a földi kiszolgáló vállalat és az athéni repülőtér vezetőségében dolgozott.
A müncheni Franz Josef Strauss Nemzetközi Repülőtér Európa egyik legforgalmasabb légikikötője, tavaly 46 milliós utasforgalmat bonyolított.

Megkerestük a Budapest Airport többségi tulajdonosát, az AviAllinance GmbH-t, ahol kérdésünkre elmondták: sajnálják a szakember távozását, aki csapatával az elmúlt 12 évben kiválóan vezette a repülőteret és komoly szerepet töltött be látványos fejlődésében. A Budapest Airportot január elsejétől vezető új vezérigazgatóról még időben döntés születik, és a fejlesztések tovább folytatódnak. 

(forrás: MTI/airportal.hu/turizmusonline.hu) 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk