hirdetés
hirdetés

Városnézés hétvégén: erről időben szólt partnerének?

Idén tizenhetedik alkalommal, szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés programsorozatát, melynek részeként az Andrássy úton Családi hétvége lesz szeptember 15-én (szombaton) és 16-án (vasárnap), amely hazánk legnagyobb zöld eseménye. Erre a hétvégére ismét a gyalogosoké és a kerékpárosoké az Andrássy út - hívta fel a figyelmet honlapján a BKK.

hirdetés

A hétvégén a kilátogatókat a gépjárművek elől lezárt Andrássy úton a közlekedési szolgáltatók standjai mellett a fővárosi közszolgáltató társaságok, több minisztérium, civilszervezetek színes programjai és koncertek várják.

A Bajcsy-Zsilinszky úttól az Operáig tartó szakaszon megrendezik a Nemzetközi Streetfood Fesztivált. A Gasztro Sétány utáni részen új BKK-s társasjátékkal lehet játszani, melyben bárki játékfigura lehet: Budapest egyik útvonalát kell jelképesen végig járni a Batthyány tértől egészen Kőbánya-Kispestig. Az út kérdésekkel, kvízjátékkal, feladványokkal van kikövezve, és a környezettudatos közlekedésre tanít.

Az Európai Mobilitási Hét keretében a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel közösen szeptember 20-án reggel 7 óra és 9:30 között az ország több tucat pontján Bringás reggelire várja azokat, akik biciklivel indulnak el aznap. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a BKK az Erzsébet téren látja vendégül a kerékpárral közlekedőket. A BKK Társasjátékkal pedig több budapesti általános iskolába ellátogatnak a BKK munkatársai, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedhessenek a fenntartható és környezetkímélő közlekedéssel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai