hirdetés

Az Airbnb cég mentőövet dob a szállásadóknak

Az Airbnb segítséget nyújt a különleges járványhelyzetre tekintettel: 250 millió dollárral segíti a szállásadókat, emellett létrehoztak egy 10 millió dolláros segélyalapot is, hogy támogassák a tulajdonosokat a koronavírus-járvány alatt.

hirdetés

A 2008-ban az Egyesült Államokban alakult, szálláshelyeket kínáló online piactér korábban április 14-ig tette lehetővé a lakásfoglalások ingyenes törlését, majd a határidőt május 31-ig kitolták. A döntés azokra a foglalásokra vonatkozik, amelyeket március 14-én vagy azelőtt véglegesítettek.

"Ha a Ti üzletetek szenved, akkor a miénk is. Tisztában vagyunk ezzel, tudjuk ezt jól. Most sokan küzdötök, tőlünk pedig segítő tetteket vártok, nem szavakat, mondta Brian Chesky vezérigazgató/társalapító

Az Airbnb kompenzációként nagyjából 80 milliárd forintnak megfelelő összeget, azaz 250 millió dollárt is fizet a tulajdonosoknak a lemondott lakások miatt. A 10 millió dolláros adományalapból pedig a Superhostokat és az Experience, azaz a programokat ajánló szállásadókat támogatják.

A cég március közepén döntött úgy, hogy a világméretűvé nőtt járvány miatt minden országban lehetővé teszi, hogy a rajtuk keresztül lakást vagy szobát foglalók mindenféle büntetés vagy extra költség nélkül visszamondhassák a foglalásaikat, és visszakaphassák a már kifizetett foglalót.

"Nem akarjuk, hogy a vendégek úgy érezzék, utazniuk kell, hogy ne bukják el a pénzüket" – írta ki a döntéssel kapcsolatban a Twitteren Brian Chesky, a cég vezérigazgatója/társalapítója.

Az Airbnb-ügyfelek addig csak a Kínába, Dél-Koreába és Olaszországba szóló foglalásaikat törölhették anélkül, hogy elveszítették volna a foglalójukat, ám ahogy a WHO globális járvánnyá minősítette a Covid-19 fertőzést, az idegenforgalom pedig gyakorlatilag világszerte befagyott, más országokra is kiterjesztették a programot - elsőként az Egyesült Államokra.

Magyarországon az Airbnb a 2010-es évek elején kezdte meg tevékenységét. Kezdetben csak lassan növekedett a lakáskiadásnak ez a formája, 2015-ben aztán szinte robbanásszerűen ugrott meg a budapesti Airbnb-lakáskiadók száma.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai