hirdetés
hirdetés

India hétfő óta újra beengedi az oltottakat

India másfél év után hétfőtől ismét engedélyezte a koronavírus ellen teljesen beoltott külföldi turisták beutazását menetrend szerinti repülőjáratokkal, a tilalom feloldását a járvány enyhülése, a fertőzöttek számának csökkenése és a beoltottak számának növekedése tette lehetővé - írja a Portfolio.hu.

hirdetés

Az Indiába belépő teljesen átoltott turistáknak is maradéktalanul követniük kell a járványügyi előírásokat, 72 óránál nem későbbi negatív tesztet kell felmutatniuk, de sokuknak megérkezésük után is el kell végezniük a Covid-tesztet - áll az indiai egészségügyi minisztérium közleményében.

Azok a turisták, akik olyan országból érkeztek, amelyek már megállapodást kötöttek Indiával a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról, mint például az Egyesült Államok, Egyesült Királyság és számos európai ország, tesztelés nélkül távozhatnak a reptérről.

A teljesen beoltott turisták különjáratokon már október óta beutazhattak az országba. Ez az első alkalom, hogy India kereskedelmi repülőjáratokon külföldi turistákat enged be az országba 2020. március óta, amikor a világ egyik legszigorúbb kijárási korlátozási rendszerét vezették be, hogy megállítsák a világjárvány terjedését.

A mostani intézkedésre azután került sor, hogy a fertőzöttek száma jelentősen csökkent, az új esetszám már egy hónapja valamivel napi tízezer felett stagnál az 1,38 milliárd lakosú országban.

Az Indiába utazni vágyó turisták bátorítására az újdelhi kormány ötszázezer ingyenes vízum kibocsátását tervezi márciusig. Az intézkedéstől a turisztikai és vendéglátóipari szektor növekedését várják, amely nagyon megsínylette a világjárványt.

India felnőtt lakosságának közel 79 százaléka már legalább az első adag vakcinát megkapta, 38 százalékukat pedig már teljesen beoltották.

Tavaly kevesebb mint hárommillió külföldi turista látogatott Indiába, ami több mint 75 százalékos csökkenést jelent az azt megelőző évhez képest, amikor az idegenforgalom közel harmincmilliárd dollár bevételt hozott az ázsiai országnak.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk