Indul a dubaji gasztro buli

A Dubaji Food Fesztivál (DFF), a város éves kulináris ünnepét rendezik  február 23 és március 11 között. Idén a fesztivál nagyobb és jobb lesz, mint eddig bármikor, hiszen a 17 nap alatt számos esemény, program, promóció és sztárséf várja az érdeklődőket.

A fesztivál keretén belül Dubaj legkiválóbb gasztronómiai kínálatát kóstolhatják végig az odalátogatók, nem beszélve arról a széles választékról, mely városszerte lesz elérhető. A legújabb ételtrendek figyelembe vételével a legritkább ételkülönlegességek is kivételes áron érhetőek el,változatos programokkal színestítve az eseményt. Issam Kazim, Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) ügyvezető igazgatója: “Nagy örömmel rendezzük a Dubaji Food Fesztivált idén is, hiszen az érdeklődők 17 napon keresztül élvezhetik a hihetetlen étkezési élményeket, a luxus ételkoncepciókat és a helyi ételek ízeit. A sivatagi vacsorától a lenyűgöző part menti éttermekig, a Dubaji Food Fesztivál fantasztikus lehetőséget kínál a dubaji gasztronómia megismerésére és megízlelésére.”

A 2017-es DFF fénypontjai: az Etisalat tengerparti kantin, a Miele Dubaji Étteremhét, Dubaj rejtett gyöngyszemei, és az Étkezz & Nyerj promóció.

A tengerparti kantin idén új helyszínen kerül megrendezésre – a Sunset Beach-en. Az Etisalat kantin egy szabadon látogatható tengerparti klub, ahol az emberek megízlelhetik a legkülönlegesebb ételeket, miközben szórakoztató, sport, fitnesz és családi programokat is kínálnak a szervezők. A kantint négyszer nagyobbra tervezik, mint tavaly, vagyis az Etisalat tengerparti kantin izgalmas házilag készített étteremkoncepciókat, ízletes food truck ételeket és egyedi tengerparti étkezési élményeket kínál. Az Al Islami Masterclass is helyet kap a parton, ahol a sztárséfeket csodálhatjuk meg a sport- és gyermekprogramok mellett.

A fesztivál kulináris élvezeteinek csúcspontját a Miele Dubaji Étteremhét jelenti, ahol Dubaj 15 legelőkelőbb étterme exkluzív, korlátozott számú, háromfogásos előre elkészített menüt kínál február 23 és március 4 között fejenként 16.000 Ft-ért. A dubaji étkezés legkiválóbbjainak egyedi ajánlata kihagyhatatlan, hiszen világklasszis élményekben lehet része a vendégeknek a nemzetközileg is elismert éttermekben, mint Gordon Ramsey Bread Street Kitchen-je az Atlantisban, a lenyűgöző Pier Chic, és a vibráló Scape Restaurant & Bar a Burj Al Arabban. Az amerikaitól az argentinig, a tengeri herkentyűktől a steakig, a világ minden tájáról megkóstolhatók a különlegességek.

Dubaj éves kulináris ünnepén, le lehet adni a szavazatot a Dubaj rejtett gyöngyszemei kampány ideje alatt. Amint megszavazzák a nyerteseket, az EAE ételimádói  jelentkezhetnek egy „rejtett gyöngyszemek” túrára, melyen végiglátogathatják a győzteseket a fesztivál ideje alatt. Ha pedig mindez nem lenne elég, mindenki, aki szavazott, automatikusan “bekerül a kalapba”, akik között kisorsolnak egy hároméjszakás kalandot Dubaj történelmi negyedének luxus butikszállodájában, egy túrát 2017 hivatalos rejtett gyöngyszem éttermében egy top ételszakértő körbevezetésével, továbbá egy luxus vacsorát két főre a város egyik legelőkelőbb éttermében.

A Dubaji Food Fesztivál iúj kezdeményezése az Étkezz & Nyerj, amely egy egész városra kiterjedő promóció, ahol az érdeklődők azonnali nyereményekkel gazdagodhatnak, amikor benéznek valahova egy-egy étkezésre a több mint ezer étterem közül Dubajban. A vendégek, akik legalább 2500 Ft-ot költenek a résztvevő éttermekben,  belépőkártyát kapnak, amely felfedi az azonnal átvehető ajándékokat. Ráadásul, a reptéri promócióban lehetőség nyílik egy fantasztikus ötcsillagos dubaji nyaralás elnyerésére is két főre az azonnali meglepetés mellett.  

Website: www.dubaifoodfestival.com 

Forrás: Vendég & Hotel


Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.