hirdetés
hirdetés

Kétszáz magyar fiatal vállalhat munkát Ausztráliában

Megállapodás született Magyarország és Ausztrália között arról, hogy országonként évente kétszáz fiatal kaphat Work and Holiday vízumot, vagyis ennyi magyar utazhat a szigetországba munkát vállalni, és ugyanennyien jöhetnek hozzánk Ausztráliából.

hirdetés

Február 24-én Ausztrália és Magyarország megállapodást kötött arról, hogy lehetővé teszik egymás állampolgárai számára a Work and Holiday, azaz „Dolgozz és Utazz” vízum megszerzését - olvasható az Ausztrál Bevándorlási Hivatal oldalán.

Ennek köszönhetően évente mintegy kétszáz magyar fiatal előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a vízumot megszerezze, és így maximum egy évig Ausztráliában dolgozhasson. Ugyanez vonatkozik az ausztrálokra is, vagyis Magyarország is ennyi fiatal felnőttet vár a szigetországból.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikortól lehet pályázni a vízumra, a két ország az elkövetkező hónapokban azon fog dolgozni, hogy megteremtsék a szükséges jogi és adminisztrációs feltételeket a pályázáshoz.

Tavaly áprilisban Új-Zéland nyitotta meg újra a pályázati lehetőséget magyar fiatalok előtt, hogy egy évre kimehessenek dolgozni a távoli szigetországba.

Sydney (Forrás: Wikimedia Commons)
Sydney (Forrás: Wikimedia Commons)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai