River Diva – a Duna legújabb sztárja letette névjegyét

Különleges adottságú rendezvényhajó ringatózott be a főváros nyüzsgő üzleti- és rendezvényes életének piacára. A River Diva az A38 hajó szomszédságában dokkol, a Petőfi-híd köezlében. Dizájn megoldásai, mérete, konyhája és az országban minden bizonnyal egyedi ételtálalási módja kiemeli a rendezvényhelyszínek sorából. Bemutató hajóútján mi is részt vehettünk.

A River Diva teljes pompájában ringatózott a Dunán, és hatalmas termetéhez mérten igencsak fürgén és gyors tempóban érkezett a Várkert Bazárnál lévő hajóállomáshoz, ahol mintegy 100 főnyi utast vett fel. A hajó tulajdonosának, Cseh Gábor elmondása szerint főként üzleti partnereket, ismerősöket, kapcsolatépítés céljából meghívottakat és a média képviselőit, valamint azokat is elhívták a hajó első bemutatkozó esti körjére a Dunán, akik valamilyen részt vettek az eredetileg ipari acélmonstrum designos, nagyon exkluzív átváltoztatásában. Amelynek eredményeképp

a látványos belső terektől kezdve a catering megoldásokon át, minden részletében elegáns, nagyvonalú és stílusos, mégis egyben játékos és könnyed megjelenés született.

Különleges belső terek - az acélmonstrum teljesen átalakult
Különleges belső terek - az acélmonstrum teljesen átalakult
Fotó: River Diva

Mint a hajó tulajdonosa kérdésünkre elmondta, a hajó bemutatásán túl összekötötték a november 22-én, péntek este tartott több mint két órás hajózós, igazi városnéző programot egy olyan előkarácsonyi vendéglátással – ahol meglepetések is várták a meghívott vendégeket. Tényleg volt a későbbiek során olyan dolgokban részünk, amire senki nem számított közülünk, amikor a fedélzetre léptünk, de ami biztossá tett mindannyiunkat abban: 

amit a River Diva tud – azt más jelenleg nem tudja a budapesti rendezvényhelyszínek közül.

Megtudtuk azt is, kialakításának köszönhetően az 50 és a 100 fős vacsorák kiszolgálása sem jelent gondot a személyzetnek, miközben akár egy 600 fős eseményt is képesek kényelmesen kiszolgálni.

Elegáns belső terek, a hajós élethez kapcsolódó meglepetések, váratlan fordulatok jellemzik a designt - mindez Radnóczy Eszter belsőépítész és Duna melletti, szentendrei csapatának érdeme
Elegáns belső terek, a hajós élethez kapcsolódó meglepetések, váratlan fordulatok jellemzik a designt - mindez Radnóczy Eszter belsőépítész és Duna melletti, szentendrei csapatának érdeme
Fotó: River Diva

Az enteriőr megtervezéséhez egy tehetséges, számos díjat elnyert hazai csapatot,

az ester partners design stúdiót bízták meg a tulajdonosok, akik számos izgalmas, a Dunához kapcsolódó részletet rejtettek el a térben.

A rendezvények résztvevői különleges perspektívából csodálhatják a folyó hullámzását, a hatalmas üvegfelületek pedig egyedi városi panorámát tárnak a vendégek elé. Mindebben nekünk is részünk volt szerencsére: miközben a szuper öteletekkel teli igazán kreatív vacsorát felszolgálták, vagy magunk választhattunk az asztalról – először Buda szépséges épületei, majd fordulás után a pesti oldal ismert részei tárultak elénk. Közben a víz fodrozódott, a habok tetején sirályok ringatóztak, mellettünk hajók suhantak el.

Látványkonyha a fedélzeten - de ez csak az egyik, a hajó gyomra egy másikat, egy sokkal látványosabbat rejt
Látványkonyha a fedélzeten - de ez csak az egyik, a hajó gyomra egy másikat, egy sokkal látványosabbat rejt
Fotó: River Diva

És ami még biztos, hogy a Duna legújabb rendezvényhajója esetén nem mehetünk el szó nélkül a fedélzetén kínált gasztronómia koncepciójának kiemelése nélkül. Ugyanis ahogy az enteriőr különleges, a gasztrokoncepció is hozza a „wow”-érzést: a hajómonstrum konyhájának vezetésével egy fiatal gasztrotitánt, 

Tóth Pált bízták meg, aki a közelmúltban a köveskáli Kővirágban bizonyította képességeit, a szegedi Alabárdosban pedig Michelin ajánlást szerzett az étterem konyhájának. A fiatal séf egyik fő célja, mint mondta, hogy lebontsa a rendezvényekkel és cateringgel kapcsolatos előítéleteket, és egy új, minőségi irányt mutasson ezen a területen.

Ez, eláruljuk, sikerül is neki. Csapatával először olyan előételeket kínált, amelyek egytől egyik akár főételként is megállnák a helyüket, na de csak ezután jött a csoda:

a hajó bejáratánál egyszercsak elkezdett lassan megemelkedni a fedélzet, és egy hidraulika segítségével a felszínre jött egy igazi terülj-terülj asztalkám, mindenféle csábító finomsággal, és olyan bőségben, mintha ezzel hajóval utaznánk mostantól a végtelenségig – annyira bőséges, látványos és szemet gyönyörködtető a kínálat.

A fiatal séftehetség, Tóth Pál egy egész másfajta gasztronómiát valósít meg, mint ami a megszokott
A fiatal séftehetség, Tóth Pál egy egész másfajta gasztronómiát valósít meg, mint ami a megszokott
Fotó: River Diva

Mivel a River Diva minden eseménye alatt tesz egy nagy kört a Duna belvárosi szakaszán, közel ötszáz négyzetméteres, pepita mintás tetőterasza alapján Budapest magasabb pontjairól, és a hidakról is könnyen észrevehető. A hatalmas külső tér egész évben funkciót tölt be: nyáron BBQ party-k helyszíne lesz, a téli időszakban pedig sült gesztenyével, kürtőskaláccsal és forró italokkal is készülnek a vendégeknek, hallottuk a rövid bemutató alkalmával.

 

 

 


A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról

A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról 

A SZÉP-kártya felhasználási szabályainak 2025. január elsejei módosítása milyen hatással lehet a hazai turizmus és vendéglátás szektorra?
Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét

Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét 

A közlekedési szakértőként elhíresült politikus legfrissebb Facebook bejegyzésében részletesen beszámol arról, miért tartotta fontosnak, hogy a 2025. évi költségvetésben megvonják a főváros marketingügynökségének, a Budapest Brand forrásainak nagy részét.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Márciusban életre kel a rakpart

Márciusban életre kel a rakpart 

Télen kell készülni a nyárra, idén is lesz rakpartnyitás, nem is akárhogy – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.
Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál

Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál 

Közösen dolgozik Salgótarján és a szlovákiai Sátorosbánya önkormányzata, valamint a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Somoskő és Salgó várainak értékmentésén európai uniós támogatással.
Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is

Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is 

Szerdán több helyen hullott néhány centiméter hó, de ez még nem elegendő a sípályák üzemeltetéséhez.
Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re

Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re 

Egy friss tanulmány áttekintést ad a globális rendezvényágazat idei évi kilátásairól, trendjeiről.
Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat

Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat 

A Király utcai Central Passage Társasház már megtalálta a módját, hogy továbbra is szálláshelyként működhessenek a lakásai.
Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből

Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből 

Egy híres magyar művész képei az űrben és David Bowie szívében is helyet kaptak. Most alkotásaival a Balatonra csalogatják a turistákat. A Vasarely kiállítás január 18-tól március 9-ig lesz látható Balatonfüreden.
Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő

Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő 

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.