A River Diva teljes pompájában ringatózott a Dunán, és hatalmas termetéhez mérten igencsak fürgén és gyors tempóban érkezett a Várkert Bazárnál lévő hajóállomáshoz, ahol mintegy 100 főnyi utast vett fel. A hajó tulajdonosának, Cseh Gábor elmondása szerint főként üzleti partnereket, ismerősöket, kapcsolatépítés céljából meghívottakat és a média képviselőit, valamint azokat is elhívták a hajó első bemutatkozó esti körjére a Dunán, akik valamilyen részt vettek az eredetileg ipari acélmonstrum designos, nagyon exkluzív átváltoztatásában. Amelynek eredményeképp
a látványos belső terektől kezdve a catering megoldásokon át, minden részletében elegáns, nagyvonalú és stílusos, mégis egyben játékos és könnyed megjelenés született.
Mint a hajó tulajdonosa kérdésünkre elmondta, a hajó bemutatásán túl összekötötték a november 22-én, péntek este tartott több mint két órás hajózós, igazi városnéző programot egy olyan előkarácsonyi vendéglátással – ahol meglepetések is várták a meghívott vendégeket. Tényleg volt a későbbiek során olyan dolgokban részünk, amire senki nem számított közülünk, amikor a fedélzetre léptünk, de ami biztossá tett mindannyiunkat abban:
amit a River Diva tud – azt más jelenleg nem tudja a budapesti rendezvényhelyszínek közül.
Megtudtuk azt is, kialakításának köszönhetően az 50 és a 100 fős vacsorák kiszolgálása sem jelent gondot a személyzetnek, miközben akár egy 600 fős eseményt is képesek kényelmesen kiszolgálni.
Az enteriőr megtervezéséhez egy tehetséges, számos díjat elnyert hazai csapatot,
az este’r partners design stúdiót bízták meg a tulajdonosok, akik számos izgalmas, a Dunához kapcsolódó részletet rejtettek el a térben.
A rendezvények résztvevői különleges perspektívából csodálhatják a folyó hullámzását, a hatalmas üvegfelületek pedig egyedi városi panorámát tárnak a vendégek elé. Mindebben nekünk is részünk volt szerencsére: miközben a szuper öteletekkel teli igazán kreatív vacsorát felszolgálták, vagy magunk választhattunk az asztalról – először Buda szépséges épületei, majd fordulás után a pesti oldal ismert részei tárultak elénk. Közben a víz fodrozódott, a habok tetején sirályok ringatóztak, mellettünk hajók suhantak el.
És ami még biztos, hogy a Duna legújabb rendezvényhajója esetén nem mehetünk el szó nélkül a fedélzetén kínált gasztronómia koncepciójának kiemelése nélkül. Ugyanis ahogy az enteriőr különleges, a gasztrokoncepció is hozza a „wow”-érzést: a hajómonstrum konyhájának vezetésével egy fiatal gasztrotitánt,
Tóth Pált bízták meg, aki a közelmúltban a köveskáli Kővirágban bizonyította képességeit, a szegedi Alabárdosban pedig Michelin ajánlást szerzett az étterem konyhájának. A fiatal séf egyik fő célja, mint mondta, hogy lebontsa a rendezvényekkel és cateringgel kapcsolatos előítéleteket, és egy új, minőségi irányt mutasson ezen a területen.
Ez, eláruljuk, sikerül is neki. Csapatával először olyan előételeket kínált, amelyek egytől egyik akár főételként is megállnák a helyüket, na de csak ezután jött a csoda:
a hajó bejáratánál egyszercsak elkezdett lassan megemelkedni a fedélzet, és egy hidraulika segítségével a felszínre jött egy igazi terülj-terülj asztalkám, mindenféle csábító finomsággal, és olyan bőségben, mintha ezzel hajóval utaznánk mostantól a végtelenségig – annyira bőséges, látványos és szemet gyönyörködtető a kínálat.
Mivel a River Diva minden eseménye alatt tesz egy nagy kört a Duna belvárosi szakaszán, közel ötszáz négyzetméteres, pepita mintás tetőterasza alapján Budapest magasabb pontjairól, és a hidakról is könnyen észrevehető. A hatalmas külső tér egész évben funkciót tölt be: nyáron BBQ party-k helyszíne lesz, a téli időszakban pedig sült gesztenyével, kürtőskaláccsal és forró italokkal is készülnek a vendégeknek, hallottuk a rövid bemutató alkalmával.