hirdetés
hirdetés

Legmagasabb fokú lavinaveszély Ausztriában!

Stájerország három régiójában, valamint Alsó-Ausztria tartományban a legmagasabb fokozatra emelték a lavinaveszélyt. Az elővigyázatosságra az is okot ad, hogy péntekig további 1 méter havat várnak ezekben a régiókban.

hirdetés

A stájer lavinabizottság felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi helyzet nem Galtürhoz hasonlítható (szerk. 1999 februárjában itt történt az utóbbi évek legsúlyosabb osztrák lavinakatasztrófája), de szükség van ezekre az intézkedésekre. Az észak-stájer hegyekben több helyen már most kb. 4 méter vastag a hó, és ehhez valószínűleg még további egy méter hullhat a következő napokban.

Aki a tiltásokat nem tartja be, elsődlegesen pénzbüntetésre számíthat, amely 750 eurótól indul a helyi rendőrség tájékoztatása szerint. A tiltások megszegésével nemcsak a saját életüket kockáztatják, hanem a munkában lévő hegyimentőkét is. A helyzet nem teljesen új Stájerországban, 1986 és 2006 januárjában is hasonló állapotok uralkodtak az észak-stájer hegyekben.

Hasonló a helyzet az észak-stájer helyekkel szomszédos alsó-ausztriai Ybbstali-Alpokban. Itt is kb. 3-4 méter vastag a hó a hegyekben, a környéken található Hochkar síterepét már hétfőn evakuálták. Az ötös fokozatú lavinaveszély szerdától lépett érvénybe.

Egy összefoglaló lavinatérkép a ma reggeli állapotról az osztrák hegyekben:

 

(forrás: Síelők.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai