hirdetés
hirdetés

Nem kell vízum a magyar turistáknak többé Katarba

Nyolcvan ország, köztük Magyarország állampolgáraival szemben feloldotta a vízumkötelezettséget Katar a katari belügyminisztérium, a katari turisztikai hatóság és a Qatar Airways közös nyilatkozata szerint.

hirdetés

A megnevezett nyolcvan ország állampolgárainak a jövőben nem szükséges vízumkérelem, az országba történő belépéskor teljesen ingyenesen állítják ki az ország hatóságai a többszöri belépésre jogosító engedélyt.

Az intézkedés azonnali hatállyal, azaz már mától hatályba is lépett.

A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt az országba.

Az engedély egyhuzamban 90 napos tartózkodásra jogosít fel. Az országba történő belépéshez legalább hat hónapig érvényes útlevélre van szükség. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Magyarország mellett a közép-európai régióban több környező ország (például Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria) állampolgárai is hasonló kedvezményben részesülnek. 

Az intézkedés része annak a kezdeményezésnek, miszerint a katariak minél több turistát próbálnak az országba csábítani - olvasható az Airportál oldalán. 

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai