hirdetés
hirdetés

Pfizer-vezér: Egy év múlva visszatérhet az élet a normális kerékvágásba

Hétvégén az ABC News egyik hírműsorában arról beszélt, hogy egy év múlva lecseng a Covid-19 világjárvány, és visszatérhetünk a normális, korlátozásoktól mentes mindennapokhoz.

hirdetés

Albert Bourla szerint a Covid-19 tovább fog ugyan fejlődni, újabb mutációkra is számítani kell, sőt, éves oltásokra is szükséges lehet, de csatlakozott a Moderna vezérigazgatójához, Stéphane Bancelhez, aki a múlt héten hasonló véleményének adott hangot, adta hírül a Business Insider nyomán a 444.hu hírportál.

 

Bancel a Neue Zürcher Zeitungnak beszélt arról csütörtökön, hogy a jelenleg gyártási kapacitások mellett 2022 közepére elegendővakcina áll majd rendelkezésre, amivel mindenkit be lehet oltani a Földön, és ezzel 2022 végére nagyjából lehetővé válthat a korlátozásoktól mentes életk. 

Bancel szerint azok, akik nem oltatják be magukat, „természetes úton immunizálják magukat”, és így az influenzához hasonló helyzetbe kerülnek. „Vagy beoltatjuk magunkat, és akkor jó télünk lesz. Vagy nem teszed meg, és kockáztatod, hogy megbetegszel, és esetleg kórházba kerülsz", mondta a Moderna-vezér. 

A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy az ehhez hasonlatos ígéretek már a korábban is elhangoztak. Ugyanis pp Bourla fogalmazott úgy idén áprilisban, hogy várhatóan már 2021 őszére rendelkezésre áll majd olyan oltáskapacitás, ami lehetővé teszi a legtöbb korlátozás feloldását. 

Bourla akkor a Corriere della Sera olasz napilapnak beszélt arról, hogy a Covid hamarosan ugyanolyan része lesz a mindennapjainknak, mint az influenza. Már akkor valószínűsítette, hogy a Pfizerrel oltottaknak harmadik, emlékeztetőoltásra szükségük lesz, de akkor évente beadandó oltásról még nem esett szó.

 

(forrás: Business Insider / 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai