hirdetés
hirdetés

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az EKF-re

A három belvárosi szálloda bővítésére mintegy 1,8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből 800 millió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása egy sikeresen zárult pályázat után - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

hirdetés

Az építkezések már elindultak, így a térség valaha volt legfontosabb kulturális eseményére elkészülnek a szobák, amelyekben összesen 113 vendég szállhat meg - tették hozzá. A közlemény szerint a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kulturális eseményei és rendezvényei miatt megnövekedő turistaforgalmat a turisztikai kapacitások érdemi bővítése nélkül jó minőségben nem lehet kiszolgálni.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Jelenleg 160 négycsillagos szállodai szoba van Veszprémben, ahol a szállodai szobák számának bővítését régóta tervezték a kisebb és közepes szállodák tulajdonosai, de a világjárvány okozta visszaesés, és az abból következő pénzügyi veszteségek után ezeket a terveket nem tudták megvalósítani - írták. A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ezért 2021 elején 800 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki, amelynek 3 nyertese 50 szobával és 113 új ággyal bővíti a város négycsillagos szállodai kínálatát. A pályázati támogatást csak új szállodai szobák megépítésére lehetett igényelni és lehet majd felhasználni. A beruházás értékének átlagosan 60 százalékát a befektetők saját pénzügyi forrásból finanszírozzák. 

A három nyertes pályázatot benyújtó szálloda, a Betekints Wellness és Konferenciahotel, a Butik Hotel Malomkert és az Oliva Hotel és Étterem képviselői bemutatták a fejlesztési terveiket. A Betekints Wellness és Konferenciahotel 15 szobával és 40 ággyal, a Butik Hotel Malomkert 17 szobával és 37 ággyal, az Oliva Hotel és Étterem pedig 18 szobával és 36 ággyal bővül a támogatás segítségével - közölték.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk