Módosítások a charternaptárban

A márciusi lapszámunkban közölt charternaptárunkat egyrészt az érintett légitársaságoktól, másrészt az utazási irodáktól kapott információk alapján állítottuk össze. Lapzártánk idejéig azonban még nem minden szerződés volt biztos, azóta változások is történtek, ráadásul összesítésünkből technikai okok miatt is kimaradt néhány járat. Alábbi összeállításunkban a márciusi naptárban nem szereplő járatokat gyűjtöttük össze.

A www.turizmusonline.hu honlapunkon a charternaptárat folyamatosan frissítjük, aktualizáljuk, amelyet bárki letölthet. Amennyiben önöknek is van észrevételük, a naptárban nem szereplő járatokról van információjuk, kérjük, jelezzék szerkesztőségünknek, hogy minél teljesebb képet adhassunk a 2008-as nyári charterjáratokról. Noha a chartermenetrendet kísérő cikkben említésre került, a táblázatból mégis lemaradt a Robinson Tours négy bulgáriai járata. Az iroda Várnára és Burgaszba közlekedtet gépeket, ez utóbbi városba budapesti, debreceni és sármelléki indulással is. A Robinson Tours emellett Antalyába is szervez utakat, a járat részleteit márciusban közölt naptárunk is tartalmazza. A Malév által rendelkezésünkre bocsátott menetrendben a Personal Toursnak csak az egyik, 10/11 éjszakás (hétfő–csütörtök) korfui járata szerepel, azonban az iroda összesen hat gépen van jelen a 2008-as nyári szezonban. Korfura a fentieken kívül hétfőnként is vannak útjai, továbbá Zakinthoszra is két Malév gépen rajta van: a 10/11 éjszakás (hétfő–csütörtök), valamint az egyhetes, szombaton közlekedő járatokon. Az iroda vasárnapi indulásokkal Rodoszra és Krétára is szervezett járatot, az előbbit a Malév, míg utóbbit az Air Slovakia légitársaság gépeivel. A Quaestor Utazási Irodának sem a teljes nyári kapacitása olvasható a márciusi lapszámunkban. Az Air Slovakia légitársasággal kötött szerződésben foglalt járataik – Bulgária, Ciprus, Görögország, Spanyolország és Törökország – hiányoztak az összeállításból. Az IBUSZ két antalyai járata – egy Budapestről és egy Debrecenből induló – maradt ki a gyűjtésből. A desztinációt a Corendon Airlinesszal repüli. Nem szerepelt továbbá az utazási iroda neve a Pécsről Korfura tartó BASE Airlines szerdai chartere mellett sem, noha ide is szervez utakat. A Wizz Airrel Gerona, Burgasz és Kréta szerepel az IBUSZ kínálatában a nyári szezonban, továbbá a Malév Malagába, Larnacára és Thesszalonikibe tartó gépein is vannak block-seatjei. Az Anubis Travel néhány járata is lemaradt előző számunk táblázataiból. Az iroda illetékesével sajnos többszöri megkeresés után sem sikerült lapzártánkig a részleteket tisztáznunk, így honlapjuk információi alapján az általunk már feltűntetett két egyiptomi, a rhodoszi és krétai járat mellett az Anubis Travel Mallorcára, Várnára, Aqabára és Petrára Sharm El Sheikkel kombinálva is szervez charteres utakat.

IBUSZ-nyár

Az IBUSZ rendhagyó katalógusbemutatót tartott februárban, amelyről a megjelent közel 150 viszonteladó páratlan élményekkel gazdagodva térhetett haza. A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a 106 éves cég megfiatalodott arculatára, az új generációs csapatra – emelte ki Komora Zoltán, a társaság turisztikai igazgatója. Az újonnan kinevezett értékesítési osztályvezető, Balogh Csaba elmondta, hogy 46 saját iroda mellett 297 partnerirodát tartanak jelenleg számon. A tavalyi kiutazási és belföldi forgalom 25%-át a partnerek értékesítették. Idén nyárra öt katalógust adott ki az IBUSZ: külön füzet tartalmazza a közel 120 horvát ajánlatot, illetve a görög és ciprusi üdüléseket. A többi mediterrán programot a Nyár 2008 prospektus foglalja össze. A közel 300 ajánlatot tartalmazó belföldi programfüzeten túl egy körutazásokat és városlátogató utakat tartalmazó katalógus is megjelent. Az árualap újdonságai közé tartozik Rodosz, Menorca, toscanai tengerparti üdülés, repülős firenzei, valamint New York-i városlátogatás. A Malév idei charterkapacitásának nagy részét az IBUSZ kötötte le, melynek köszönhetően legtöbb desztinációját vele repüli. Katalógusaiban megtalálható szálláshelyek mindegyike rendelkezik garanciális vagy kontingenses szobákkal. Újdonság a repülős utak esetében kínált VIP-csomag, amely többek között a repülőtéri transzfereket vagy a ferihegyi ingyenes parkolást, a VIP-váró használatát, privát transzfert az üdülőhelyen, extra szállodai bekészítést tartalmaz.


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.