Új desztinációk a Best Reisen kínálatában

Azonos utasszám mellett a 2010-esnél kisebb árbevételt realizált a Best Reisen tavaly, az idén nyáron új úti célokkal bővítik a kínálatot.

Az egyetlen hazai Dino Clubnak is otthont adó Velence Resort and Spaban rendezte meg az immár hagyományosnak mondható másfél napos katalógusbemutatóval egybekötött viszonteladói bulizást, vagyis a Best Day-t a Best Reisen. Az árualap megismerése mellett csapatjáték, lézerharc, gálaest és táncmulatság színesítette a programot, amelyen több mint 160 viszonteladó vett részt az ország minden részéből.

A szakmai programot Sulyok Tamás, a társaság ügyfélkapcsolati menedzsere indította. Elmondta, hogy a Best Reisen a 2011-es évben az előző évvel megegyező utaslétszámot realizált a teljes árualapot tekintve, az árbevétel ugyanakkor kissé elmaradt a 2010 évétől. Ez nagy mértékben az észak-afrikai válságnak „köszönhető”, mivel a tunéziai és egyiptomi chartereket két hónapig kénytelen volt az iroda szüneteltetni, majd a belpolitikai helyzet normalizálódása után az egyiptomi és tunéziai utazások árait mérsékelni kellett.

A nyári szezonban 2011-ben a fent említett okok miatt a Best Reisen már márciusban elindította törökországi charterjáratát megteremtve a tunéziai és egyiptomi lemondások miatti átfoglalási lehetőséget. Előbbieknek és az újonnan bekerült garanciális szállodáknak köszönhetően a törökországi utaslétszám növekedett.

Az Észak-Afrikába érkező charterek áprilissal indultak újra, s a két hónapos kihagyás ellenére – figyelembe véve azt – nem várt utaslétszámot realizáltak. Ez Tunézia esetében visszaesést eredményezett-, míg Egyiptom esetében magasabb utaslétszámot jelentett. Utóbbinál új beutaztató partnerének is köszönhetően ért el szép eredményt az utazásszervező iroda. A spanyol nyelvterületekre történő utazásoknál szintén növekedés volt tapasztalható, azon belül is leginkább Mallorca és Kanári-szigetek tekintetében.  

A téli szezon összességében nem hozta

az elvárt utasszámot. Thaiföld esetében az árvíz sajnos visszavetette az utazási kedvet mindazok ellenére, hogy a novemberben megszervezett study touron személyesen győződhettünk meg arról, hogy a természeti katasztrófa gyakorlatilag semmiben nem jelentett akadályt az oda utazóknak. Ezeken felül az árérzékenység tovább nőtt az utasok körében és nem utolsósorban az euro és az dollár árfolyamának kedvezőtlen változása sem az utazókedvet segítette.

A közelebbi célországokat tekintve elmondható, hogy Tunézia esetében a Best Reisen kevesebb utast realizált, mint az azt megelőző 2010-es évben, míg Egyiptomba és a Kanári-szigetekre több utas választotta irodánkat, mint az azt megelőző hasonló időszakban. Görögországot tekintve Kréta és Rhodosz  90% feletti chartertöltöttséget produkált 2011-ben és egyúttal nyereséges volt mindkét célterület.

A Malév-csőd nem befolyásolja a nyarat

Zámt Tibor, a társaság ügyvezetője a Malév csődjével kapcsolatban elmondta, hogy nyárra nem béreltek chartergépet a Malévtől, csupán block-seat-jeik voltak néhány úti célra (Ciprus, Malaga, Burgasz). Ezek esetében arról biztosította a hallgatóságot, hogy nyugodtan foglalják az árualapot, mert más légitársasággal megoldják a desztinációk elérését. 

Az új úti célok közé tartozik Ciprus, ahová eddig csak lekérésre lehetett náluk foglalni, most már vannak garanciális szállásaik is, továbbá Bulgária, Jordánia és Málta is. Összességében annyi charterindulása lesz a Bestnek, mint tavaly, vagyis 4 gép megy Tunéziába, illetve lehet egy ötödik is Djerbára a Kartago Tours-szal közösen. Egyiptomba ugyancsak heti négy géppel számolnak, de igény esetén nőhet ez a szám. Ugyanennyi járatot terveznek Törökországba is. Rodoszra, Krétára és Mallorcára indítanak még charterjáratot a nyáron. 

"Irreális kockázatot nem vállalunk az idén - mondta Zám Tibor, majd hozzátette: - Még nem vagyunk a gazdasági válság mélypontján". 

A forint árfolyamának ingadozása miatt nem lesz az idén nyomtatott árlista, hanem pdf-ben illetve xml-ben kapják meg a viszonteladók az aktuálisan érvényes árakat. Ebből következően, ha erősödik a forint, az árak lefelé, ha pedig gyengül, akkor felfelé mozdulnak az árak. 

Zám Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy az árfolyamgarancia csak a teljes mértékben befizetett részvételi díjakra vonatkozik. 

Tanulmányi úton

2011-ben a Best Reisen 5 alkalommal összesen 4 desztinációba szervezett study tourt, mely hozta a várt eredményeket, értékesítő partnerei közül sok iroda ismerhette meg az új desztinációikat - mint például Egyiptomban Marsa Alam -  ill. megújuló szállodakínálatukat.

A 2012-es esztendőre az iroda szintén tervez törökországi, tunéziai, egyiptomi study tourokat melyek – mint már megszokhatták partnereik – április vége és június eleje között – kerülnek megszervezésre.

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend az utasok és a partnerek körében a Dino Club szolgáltatás, mely külföldön 5 országban és azon belül igénybe vehető. Magyarországon egyedüliként a 2012-es „Best Day” helyszínén, a Dino Club Velence Resort&Spa-ban is igénybe vehetik a kikapcsolódni vágyó családok az egyedülálló animációt és tökéletes kikapcsolódást garantáló szolgáltatást.  

A 2010-ben sikeresen bevezetett online

foglalási-és értékesítési rendszer népszerűsége töretlen a partnerek körében, melyet az iroda folyamatos fejlesztésekkel tart az effajta rendszerek élmezőnyében.

Az utazásszervező a weboldalán működtetett fenti online rendszeren kívül egy a partnerek számára kifejlesztett saját foglalási rendszert is kínál a viszonteladóknak, mely „real time” információkat biztosít az adott szabad helyekről a chartergépek és a szállások tekintetében egyaránt. A rendszer bárki számára elérhető, ugyanakkor szükséges hozzá természetesen egy saját online felület mely képes xml formátumot fogadni, valamint alkalmas az online foglalások készítésére. Ezzel a rendszerrel egy szintén 2011-ben bevezetett úgynevezett „nightbooking”is elérhetővé válik partnereink számára, mely naponta újuló kínálattal  és kedvezményekkel csábítja az utasokat.

Maradva az online értékesítésnél: a Best Reisen – szintén 2010-ben - elindította a www.buyandfly.hu weboldalt, mely az indulást megelőző 24 órában kínál utasainak kedvező árú utazásokat és repülőjegyeket a teljes árualapból, váltakozó desztinációkat meghirdetve.

A jutalékról

A Best Reisen partnerei megszokhatták, hogy a 2010-es évtől már évközben megkaphatták forgalom arányos extra jutalékaikat, ösztönözve ezzel a minél hamarabbi foglalásokat. Az új premizálási rendszer sikeresnek mondható, melyet a tavalyi évben is meghirdetett és az 2012-es évre is hasonló, megújult ösztönzőrendszert dolgozott ki az utazási iroda. 2011-ben újításként bevezette a marketingtámogatást az év közbeni extrajutalékokat megtartva, melyet az adott év lezárását követően igényelhetnek partnerei bizonyos feltételeknek megfelelve.

A 2012-es év sem marad újítások nélkül e tekintetben, ugyanis az előfoglalási időszakban és az online foglalásokért kiemelt jutalékot kapnak a viszonteladók mint alap esetben, ezzel is foglalásra ösztönözve őket.

Új utakon 2012-ben

Egyiptom tekintetében egyértelmű újdonság az idei nyáron Marsa Alam, mely a hurghadai charterrel lesz elérhető.

Ismét a kínálatban szerepel Ciprus, ahol a MALÉV menetrendszerinti közvetlen járatával utazhatnak az utasok és Larnaca, Agia Napa, Protaras városok szállodakínálatából válogathatnak az odavágyók és a partnerek egyaránt.

Málta esetében egy hiánypótló desztináció került be az idei kínálatba. A szigetre szintén menetrendszerinti járattal közlekedik a Best Reisen.

Szintén a charterkínálatot bővíti az idei évben Djerba szigete, mely budapesti indulással lesz elérhető.

Abszolút újdonságként jelenik meg az árualapban Bulgária és azon belül is Burgasz, mely viszonylagos közelségével és olcsó nyaralási lehetőségeivel remélhetőleg nagy sikert arat az utazni vágyók körében.

A kínálatot erősíti idén a tervek szerint a jordániai Aqaba is, melyet szintén budapesti charterjárattal tesz elérhetővé az utazásszervező.

Debreceni indulással a Best Reisen 3 fő célországa lesz elérhető, úgy mint Antalya Törökországban, Hurghada Egyiptomban és Monastir Tunézia esetében.

Meghosszabbított előfoglalási kedvezményt

adott ki az iroda február elsejével, mely merőben más, mint a január 31-ével lejárt előfoglalás. A kedvezmények ezúttal négy külön kategóriába sorolhatóak és egy ötödikkel egészülnek ki:

1.      Dino Club, egy gyermek ingyen utazik

2.      Egyes szállodáknál illetékmentes akciók

3.      Egyes szállodák feláraiból 30 % kedvezmény

4.      15-20%os általános előfoglalási kedvezmény

5.      Bármely, az első négy kategóriából választott kedvezmény igénybevételénél a teljes összeg befizetése estén az iroda árgaranciát vállal a befoglalt útra

A Best Reisen a 2012-es nyári-őszi szezonra két katalógussal jelenik meg. A már jól ismert néven, repülős- és mediterrán utazásokban lehet megtalálni a kínálatot.

 


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.