hirdetés
hirdetés

Belváros: nekünk vásárcsarnokra kell a tanyaprogram pénze

A Belváros önkormányzata szeretné felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai vásárcsarnokot, ezért pályáztak a tanyaprogramban - közölte Puskás András alpolgármester szombaton.

hirdetés

Az alpolgármester arra reagált, hogy az Együtt-PM szövetség a főváros V. kerületének önkormányzata előtt szombaton az ellen tiltakozott, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön. Barabás Richárd, a szövetség politikusa közölte: amikor kirobbant a botrány, az V. kerület rögtön elkezdett magyarázkodni, miszerint ezek nem is teljesen tanyafelújítási pénzek, hanem a tanyasi termékek piacra jutását segítik, később pedig azt mondták, hogy a pénz Hold utcai piaci felújítására megy, noha ezt a piacot pár éve már felújították.
    

Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte az alpolgármestert, aki elmondta, hogy a vásárcsarnokban termelői, tanyasi árucikkek megjelenésének adnának helyet. Ezzel elősegítenék, hogy a termelők egyre nagyobb számban jelenhessenek meg a fővárosi piacon, és így a budapesti lakosság ellátását friss élelmiszerrel, továbbá azt, hogy a minőségi magyar árut színvonalas környezetben vásárolhassák meg a helyiek. 
    Ismertetése szerint az épület alapos korszerűsítést igényel, ezért pályáztak a tanyaprogramban, az elnyert összeget teljes mértékben a felújítására fordítják. A támogatásból kialakítanák a szagelszívást a galérián, minden egyes üzlethelyiségbe bevezetnék a gázt, korszerűsítenék a fűtést és az elektromos hálózatot, valamint akadálymentessé tennék a csarnok egész területét.
    

A vásárcsarnok felújítása után a vidéki termelők a csarnok földszintjén árulhatják majd termékeiket, a galérián pedig - nyugat-európai mintára - kisebb éttermek, büfék várnák a vásárlókat. Ezzel lehetővé tennék a tanyasi termelőknek, hogy ott árusíthassanak, a fővárosban élők és a kerületi lakosok pedig olyan termékekhez juthatnak hozzá, amelyeket "nyugodt szívvel fogyaszthatnak" - olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk