hirdetés

A Balatonnál idén is megrendezik a Torkos csütörtököt

A jelenlegi adatok szerint a Balaton körül 14 étterem, vendéglő, gyorsétterem tartja meg a hagyományos Torkos csütörtök akciót.

hirdetés

A böjti ünnephez kapcsolódó kedvezményes gasztronómiai programot a Magyar Turizmus Zrt. indította el és szervezte 2016-ig. A mindig a hamvazószerda utáni csütörtökre időzített akció az idén március 2-ára esne. Az MT Zrt. utódszervezete, a Magyar Turisztikai Ügynökség az idén nem hirdette meg a programot, nem gyűjtötte össze a bekapcsolódók adatait.

Hortobágyi húsos palacsinta a badacsonyi Halászkert Étteremben
Hortobágyi húsos palacsinta a badacsonyi Halászkert Étteremben

A Balatontipp olvasóitól és egyes vendéglátóhelyektől is olyan információkat kapott, hogy mindkét oldalon igény lenne továbbra is programra. Ezért úgy döntöttek, hogy a balatoni régióban maguk hirdetik meg és kommunikálják, hogy a vendéglők és vendégek egymásra találjanak. A munkát ellenszolgáltatás nélkül, saját költségükön végzik a jó ügy érdekében.

Több mint kétszáz vendéglátóhelyet kerestek meg e-mailben, közülük mintegy hetvenet telefonon is. Február 23-ig 12 balatoni település - Badacsony, Badacsonytomaj, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonberény, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonszentgyörgy, Örvényes, Révfülöp, Siófok - 14 üzlete csatlakozott a balatoni Torkos csütörtök 2017 akcióhoz.

Húsleves gazdagon az örvényesi Huszár vendéglőből (Fotó: Győrffy Árpád)
Húsleves gazdagon az örvényesi Huszár vendéglőből (Fotó: Győrffy Árpád)

Az üzletek többsége mind az ételekre, mind az italokra ötven százalékos kedvezményt biztosít a vendégeknek március 2-án nyitástól zárásig. Néhány helyen az italokra nem, vagy csak az italok meghatározott körére vonatkozik a féláras számolás. Több olyan üzlet is van, ahol a kedvezményes időszakot további napokra is kiterjesztették, hogy senki nem maradjon ki a félárú torkoskodásból.

A csatlakozó üzletek helyét, elérhetőségeit, a kedvezmény mértékét, kiterjedését a Balatontipp.hu oldalon adják közre, ami ide kattintva érhető el. A listát a várható további jelentkezőkkel március 2-ig folyamatosan bővítik.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk