hirdetés

A Google a HoReCa Meetupon

A felhasználók fele turisztikai témákat ma már mobilon keres, növekszik a márkakeresések aránya, a vidéki desztinációk, a gasztronómia és a spa területén pedig komoly fejlődési lehetőség mutatkozik a külföldi turisták vonzására – derült ki a Google Magyarország elemzéséből, amelyet Erdős Ádám iparági vezető és Bogdán Barnabás elemző ismertettek.

hirdetés

Erdős Ádám
A Google 2016-18 közötti anonim, nyelvtől független keresési adatokat feldolgozó elemzéséből kiderült, hogy évente nagyjából 10 százalékkal növekszik a turizmussal kapcsolatos keresések száma, ám a csúcsidőszak kissé eltolódott: míg 2016-ban az augusztus, két évvel később a július volt e téren a legaktívabb hónap, miközben a last minute utakra komolyan emelkedett a keresések száma. A márka/generikus keresések arányát vizsgálva jól látszik, hogy a konkrét brandekkel kapcsolatos keresések aránya két év alatt 16-ról 20 százalékra emelkedett, és ez idő alatt a mobiltelefonos keresések száma is komolyan erősödött: ma a felhasználók fele okostelefonján böngészi a turisztikai szolgáltatásokat.

Bogdán Barnabás
Az országokra irányuló keresések toplistáját Olaszország vezeti, őt Horvátország és Ausztria követi, ám ha a szezonalitást nézzük, a kép már árnyaltabb. Ausztria, Spanyolország, az USA, Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország egész évben népszerű, míg olasz, horvát, görög szlovén lehetőségek csak szezonálisan keltik fel komolyabban az érdeklődést. A városok terén Bécs, Barcelona, London, Prága, Róma a legnépszerűbbek, belföldön viszont Budapest toronymagasan vezeti a mezőnyt Siófok, Hajdúszoboszló, Miskolc és Balatonfüred előtt.

És milyen országok turistáit érdekeljük leginkább? Főként Németország, az Egyesült Királyság, Olaszország, Lengyelország és az USA potenciális látogatói keresnek ránk, a témákat tekintve pedig a top látnivalók, a bárok és éjszakai élet, a városnéző utak, a spa és aquaparkok, majd a gasztronómia jön sorrendben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai