hirdetés
hirdetés

Bréking: Megvan, mikor nyithatnak a szállodák, vendéglátóhelyek

A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elmondta, ha elértük a 4 millió első oltást, az emberek mehetnek szállodába, étterembe. Ezt május elejére ígéri a kormány.

hirdetés

Elárulta az újraindítás bővebb menetrendjét a ma reggeli közrádiós interjúban Orbán Viktor kormányfő. A miniszterelnök jelzése szerint mostanra 2,7 millió fő fölé emelkedett az elsőre beoltottak száma és ez április 19-re fel fog menni 3,5 millióra, majd május elejére 4 millióra, aztán onnantól még meredekebben emelkedhetne az oltási pálya, ha lesz elég regisztrált, ezért kampányt indítanak.

Május közepére Orbán Viktor szerint a beoltottak száma eléri a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót. Június elejére a nyolcmillió felnőtt korú magyar állampolgár közül - aki megkaphatja az oltást - képesek leszünk hétmilliót beoltani - tudatta a kormányfő, megjegyezve ugyanakkor, hogy attól tart, nem lesz annyi regisztrált, magát beoltani akaró ember, mint amennyi vakcina. A kormányfő hangsúlyozta, a nyitás minden lépése a beoltottak számától függ, de figyelni kell a járványügyi adatokra is.

A nyitás sorrendjével kapcsolatban azt érzékeltette, hogy május eleje körültől, amikor már lesz 4 millió beoltott, „a védettségi igazolvánnyal szerintem már lehet koncertre menni, moziba menni, szállodába menni”.  "Van is egy sorrendem, tehát először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat, és utána a jeggyel látogatható kulturális, sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket. Ez a sorrend. Hogy pontosan mit mikor lehet megtenni, azt majd az oltások száma határozza meg" - szögezte le.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai