Bulgáriai szállodakatalógus és új albán partner a Robinson Tours-nál

2017-es újdonságait és speciális ajánlatait mutatta be a Robinson Tours katalógusbemutatóján és partnertalálkozóján november 24-én a Hotel Novotel Centrumban, ahol több mint 100 partner és a szaksajtó képviselői vettek részt.

Jakócs Áron, a Robinson Tours ügyvezető igazgatója ismertette a 2017-es terveket, aktualitásokat, újdonságokat és speciális ajánlatokat. Elmondta, hogy fontosak az előszezoni foglalások, amelyet számos előfoglalási és first minute-ár támogat. Remélhetőleg a jó ár-érték arányú utak még a szezon indulása előtt elkelnek, és kevésbé kell majd a last minute szezonra koncentrálni – tette hozzá.

A most megjelent katalógus mellett a 2017-es szezonra egy külön, csak bulgáriai topszállodákat tartalmazó katalógus is készült, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján jelentősen megnőtt az érdeklődés a prémiumkategóriás hotelek iránt. A Robinson Tours kiemelt desztinációja továbbra is Bulgária – Budapestről a Travel Service járatai 2017-ben június közepétől szeptember elejéig közlekednek Burgaszba, hétfői és szombati napokon, 7/14 éjszakás turnusokkal is, kényelmes, nappali menetrenddel. Debrecenből a Bulgarian Air Charter repül hétfői napokon szintén nappali időpontban. Természetesen a bolgár tengerpartra jövőre is heti rendszerességgel közlekednek az autóbuszok mind az északi, mind a déli partszakaszra.

Bolgár körutazás és fitnesztábor az újdonságok között

A 2017-re összeállított programfüzetben a hagyományos úti célok mellett néhány újdonság is helyet kapott, ilyen a bolgár körutazás vagy a Helsinkivel kombinált szentpétervári városlátogatás.

Aki a tengert választja úti célnak, annak kínálnak üdülést Bulgária mellett Törökországba, Horvátországba, Albániába és Montenegróba, a városlátogatóknak pedig Csehországba és Oroszországba, a körutazások során Bulgáriát, a Baltikumot és a Kaukázus országait mutatják be.

Jakócs Áron és munkatársa, Szokodi Béla a katalógus újdonságairól elmondták, hogy Bulgáriába öt útvonalon indítanak buszos utakat, az első turnus 2017. június 2-án indul, az utolsó pedig szeptember 8-án. Debrecenből és Budapestről szombati és hétfői indulással lesznek járatok, akik pedig egyénileg, autóval utaznak, azoknak jó hír, hogy az útvonal Budapest és a bolgár tengerpart között nyugati színvonalú, benzinkutakkal ellátott autópályán halad. Számításaik szerint a legkedveltebb újdonságuk a fitnesztábor lesz, amelyet Viki és Dulszi, a két személyi edző vezet majd napi két edzéssel, de várhatóan ugyanolyan sikeres lesz jövőre is a Robinson kölyökklub is.

A Robinson Tours új partnere az Intours Albania, amely megnövekedett szálláskapacitással várja a magyarokat is. Különösen kedvelt lesz a desztináció, ha valóban megvalósul 2017-től egy közvetlen repülőjárat Tirana és Budapest között. Albániát és mediterrán tengerpartjait, valamint a durresi régió szállodáit Astrit Kurti, az Intours Albánia igazgatója mutatta be.

Albániában minden szállodának saját partszakasza van. Az ide látogató vendégek száma évente 10-15 százalékkal növekszik, és a 362 kilométer hosszú, mediterrán klímájú tengerpartjukat egyre többen kedvelik. Mint mondta, Albánia 45 évig zárt ország volt, mára azonban nyitott, vízummentes ország lett, határukat hazánkfiai személyi igazolvánnyal is átléphetik. Autóval a legjobb útvonal Macedónián át vezet, Belgrádtól Szkopjéig autópályán, majd főútvonalon érhető el Tirana.

Montenegróba heti rendszerességgel közlekedik autóbuszjárat, Horvátországba pedig a Robinson Tours-nak garanciális helyei lesznek júniustól szeptemberig Porecben. Szlovéniában többek között az ország második legnagyobb tavát ajánlják, amelyhez számtalan fakultatív lehetőség kapcsolódik.

Csehországba városlátogatásra vagy kirándulásra, kikapcsolódásra hívnak. Csoportos utazás keretében várhatóan sikeres útjuk lesz a Dél-Csehország út, amelyet Prágával fűszereznek.

Törökországban több újdonságot is találnak, a választék több négy- és ötcsillagos szállodával bővült. Fontos információ, hogy a beutazásnál az útlevélnek még 5 hónapig érvényesnek kell lennie a visszaérkezéstől számítva. Budapestről Antalyába pénteki napokon indulnak a járatok, ahonnan a földközi-tengeri régió kedvelt üdülőterületein széles szállodaválasztékot kínálnak. Kiemelték a jó szolgáltatásokat nyújtó, családbarát Crystal szállodalánc tagjait, mint bázisszállodákat. A Robinson Tours bízik abban, hogy 2017-ben ismét erősödik majd a kereslet a török Riviéra iránt.

A katalógusban több oldal is foglalkozik Oroszországgal. Arra hívják fel a figyelmet, hogy az ország vízumköteles, a határon nincs lehetőség belépéskor vízumot igényelni, az útlevélnek pedig a hazautazás dátumától legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie. A városlátogatások közül Szentpétervár a teljes szezonban telt házas volt. 2017-ben a bécsi indulás helyett Budapestről indulnak az utak, moszkvai átszállással. A program május közepétől szeptember végéig lesz elérhető. Emellett indul egy helsinki városnézéssel egybekötött Szentpétervári kirándulás is, ahol Budapest-Helsinki között repülővel, Helsinki-Szentpétervár között hajóval utazik majd a csoport.

Ugyancsak vízumköteles az Azerbajdzsánba való belépés, az utazók ellátogathatnak Bakuba, és körutazásra is befizethetnek az országon belül.

A Robinson Tours tevékenysége 2016-ban vízumügyintézéssel is kibővült. Oroszországba, Azerbajdzsánba, Üzbegisztánba és Fehéroroszországba intéznek magán-, turista-, és üzleti vízumokat is.

December 1. és 31. között buszos adventi akciót hirdettek Horvátországba, Porecbe, a Hotel Delfinbe.

A katalógusbemutatót vacsora, majd tombola követte, a résztvevők a Martenica Bolgár Néptáncegyüttes előadása után bolgár néptáncot is tanulhattak a táncosoktól, az estét borkóstoló színesítette.


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.