hirdetés
hirdetés

Kanadai bloggerek áradoznak Miskolcról

A kanadai Feather and the Wind utazó páros - Felicia és Wesley - decemberben járt Miskolcon, élményeikről több videó és fotó tanúskodik.

hirdetés

A bloggercsapat az "egyszer élünk" mondás nyomán indult felfedezni a világot. Kalandoztak már Mexikóban, Japánban, Franciországban, Németországban, Lengyelországban és még rengeteg helyen. Szerintük az utazás olcsóbb, mint ahogy sokan gondolják. Általa álmaikat váltják valóra és rengeteg vidám emléket szereznek.

Blogjukban 11 dolgot emeltek ki, amelyet Miskolcon járva mindenki megszerethet. Egyik ezek közül a Miskolctapolca Barlangfürdő****, mely csodálatos atmoszférájával, természetes barlangi járataival varázsol el mindenkit.

Feather and the Wind
Feather and the Wind

A Diósgyőri várban tett látogatásuk során egy történelmi várat ismerhettek meg, ahol a lakók által élővé válik a középkor világa.

A kisvonattal történő utazás Lillafüredre szerintük festői és kihagyhatatlan, ha erre jár az ember. Az egyik videójuk címében "tündérmeséhez" hasonlítják lillafüredi kirándulásukat, és minden Miskolcra utazónak javasolják a Palotaszálló megtekintését a függőkerti és a Hámori-tó melletti sétával.

Feather and the Wind
Feather and the Wind

A Pannon-tenger Múzeumban lenyűgözőnek találták a bükkábrányi mocsárciprusokat, a játékos és interaktív tereket és időszaki fotókiállítást, a még január 15-ig megtekinthető Inverse Everestet, amely a világ legmélyebb száraz lábbal látogatható barlangjába tett expedíciót mutatja be.

Leírásukban a belváros régi utcáit is méltatják. Szerintük Miskolcon csodás ötlet várost nézni, mert a belvárosi sétálóutca az autóforgalomtól elzárt. A látványos terek könnyen legyalogolható távolságokra találhatók egymástól.

Nem feledkeztek meg a magyaros vagy a helyi gasztrokülönlegességekről sem. Többek között kiemelték a tipikus magyar fogásokat: a halászlevet, a töltött káposztát és a gulyáslevest. A hagyományos magyar konyhát kedvelőknek Miskolcon a Kis Anna Halászkertet és a Kispipa Halászcsárdát javasolják. A modern gasztroélmények rajongóinak A Leves gasztroműhelyt és a kolbászfagyijáról híres Reinpold's KOLbice-t.

A két blogger, Filicia és Wesley angol nyelvű bejegyzése Miskolcról ide kattintva érhető el.

Feather and the Wind
Feather and the Wind

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk