Kézműves vásár, tojás múzeum, nosztalgia körhinta

A Budapesti Tavaszi Vásár a tavalyi siker után idén újra megnyílik: a belváros szívében, a Városháza parkban és a Deák Ferenc téren családi- és gyermekprogramok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődő közönséget március 24. és április 16. között.  

A látogatók válogathatnak majd az egyedi kézműves termékekből, végigkóstolhatják a közelgő húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot. A vásári forgatag, a minőségi, hazai kézműves termékekkel megrakott standok és a kedvezményes családi menüt is kínáló vendéglátó egységek egészen április 16-ig várják az érdeklődőket.

 

„Budapest idén 150 éves, ezt az ünnepi hangulatot igyekszünk megmutatni ezen a rendezvényünkön is, ahol hazai kézművesek kínálják tradicionális, kézzel készített, magas minőségű portékáikat, az ízművesek pedig igazi vásári gasztronómiát varázsolnak elénk”, mondta Faix Csaba, a programot szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy egyaránt gondoltak kicsikre és nagyokra, amikor a programokat összeállították.

 A Vásár teljes időtartama alatt megtekinthető a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait bemutató kiállítás. Gyönyörködhetünk a különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró dísztárgyakban. A gyermekeket a nosztalgia körhinta várja, hétvégenként pedig igazi húsvéti faluvá változik a vásár, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások, valamint utcazenészek kínálnak közös szórakozást és kikapcsolódást kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/budapestitavaszivasar

Forrás: Budapest Brand nZrt


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.