hirdetés
hirdetés

Közel kétszáz vendégváróhely igényelt eddig energetikai támogatást

A pályázati lehetőség jóvoltából mintegy 21 ezer turisztikai vállalkozás kaphat segítséget a brutálisan megemelkedett költségei mérsékléséhez.

hirdetés

A program keretében országszerte közel 16 ezer vendéglátóegység és 4500 szálláshely kapott lehetőséget arra, hogy a 2023. első negyedéves rezsiszámláinak (földgáz, villamosenergia, távhő) növekményére 50 százalékos közvetlen támogatást kapjon. Közülük eddig már közel kétszázan regisztráltak.

Depositphotos
Depositphotos
 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményükben kitér arra, hogy most minden érintett turisztikai kkv-t arra biztat, éljen a regisztrációs lehetőséggel. Fontos tudni ugyanis, hogy a KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási program további lábaként igénybe vehető, energiahatékonyságot növelő beruházástámogatási konstrukcióra csak a már rezsitámogatásban részesült turisztikai szolgáltatók pályázhatnak.

„A mielőbbi regisztráció azért is fontos, hogy a vállalkozások a program minden elemét kihasználhassák a rendelkezésre álló határidőkön belül", mondta Bődi Ivett, az MTÜ turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese a regisztráció elindulása kapcsán.

A rezsitámogatásra történő regisztráció ügyfélkapus azonosítással kezdődik. Ezt követően a cégadatok, a munkavállalókra vonatkozó adatok, valamint az energiaszámlákon megtalálható információk birtokában egyszerűen befejezhető.

A regisztráció határideje 2023. április 30., 19:00 óra, a rezsitámogatási igényeket benyújtani pedig 2023. január 30-ától lehet.

Minden további információ elérhető a www.energiatamogatas2022.hu oldalról.

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk