Lehullt a lepel: ők a Madame Tussauds Budapest lakói

A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója mutatkozott be kedden Budapesten, amely a világon mindenütt népszerű turisztikai attrakció. Ötvenegy magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat május 25-től a Madame Tussauds Budapest, a belvárosi Palazzo Dorottyában.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén végre felfedték a féltve őrzött titkot, hogy kiket ábrázolnak a figurák. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül filmsztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik a termek.

 Politikusok, festőművészek, énekesnők

A kedd délelőtti megnyitón részt vett a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője, Chris Scurrah, Paul Fox, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos.

Tizenhét magyar vonatkozású híreséggel találkozhatnak a látogatók, melyek kizárólag a budapesti produkció igényére készültek, egy London melletti műhelyben. A tervezési szakaszban felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább.

Nézzünk néhány ismerős nevet: Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sisi, Szent István király, Széchenyi István, Zámbó Jimmy 

Van, amelyik csak itt látható

Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a megnyitó eseményen pillantotta meg először a róla készült alkotást. Kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival, ezeket sehol a világon nem mutatták még be. Azt már korábban közölték, hogy Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurái is helyet kapnak a Palazzo Dorottya falai között.

Rajtuk kívül a következő hírességek, sportolók és politikusok viaszfigurái várják a látogatókat:

Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, Hszi Csi-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ryan Gosling, Ariane Grande, Tom Hanks, Whitney Houston, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Madonna, Freddie Mercury, Lionel Messi, Marilyn Monroe, Brad Pitt, Rihanna, Cristiano Ronaldo, Ronald Reagan, Will Smith, Steven Spielberg, Donald Trump és Bruce Willis.

Több százan dolgoztak rajta

A magyar főváros nemcsak helyszíne, hanem inspirálója is a kiállításnak: a tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók például átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal „randevúzhatnak” a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világában is.

A produkció több száz szakember összehangolt és magas minőségű alkotómunkájának köszönhetően valósult meg. A kreatív koncepciót Unger Zsolt, az Unger and Partners tulajdonosa jegyzi, a látványtervező Erkel László Kentaur díszlet- és jelmeztervező, az Interscena tervezőiroda tulajdonosa, az építész generál tervező a Közti Zrt., a generál kivitelező pedig a Fodor Kft. volt.

Tele XXI. századi élménnyel

A kiállításon a viaszfigurák mellett interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, audiovizuális tartalmak, VR kalandok, szelfipontok és számos egyéb izgalmas meglepetés garantálja az emlékezetes szórakozást. A látogatókat egy különleges látványvilágú „Cinema Café” kávézó és egy Souvenir shop is várja. A belváros szívében található létesítmény az év minden napján fogadja hazai és nemzetközi látogatóit.

A jegyvásárlás lehetséges a helyszínen is, azonban a www.madametussauds.hu oldalon elérhető, kedvezményes árú online belépőkkel jobban tervezhető a látogatás, az előre lefoglalható idősávoknak köszönhetően.

Elek Lenke

 

 

 

 

 

 


Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.