hirdetés
hirdetés

Lehullt a lepel: ők a Madame Tussauds Budapest lakói

A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója mutatkozott be kedden Budapesten, amely a világon mindenütt népszerű turisztikai attrakció. Ötvenegy magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat május 25-től a Madame Tussauds Budapest, a belvárosi Palazzo Dorottyában.

hirdetés

A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén végre felfedték a féltve őrzött titkot, hogy kiket ábrázolnak a figurák. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül filmsztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik a termek.

 Politikusok, festőművészek, énekesnők

A kedd délelőtti megnyitón részt vett a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője, Chris Scurrah, Paul Fox, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos.

Tizenhét magyar vonatkozású híreséggel találkozhatnak a látogatók, melyek kizárólag a budapesti produkció igényére készültek, egy London melletti műhelyben. A tervezési szakaszban felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább.

Nézzünk néhány ismerős nevet: Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sisi, Szent István király, Széchenyi István, Zámbó Jimmy 

Van, amelyik csak itt látható

Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a megnyitó eseményen pillantotta meg először a róla készült alkotást. Kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival, ezeket sehol a világon nem mutatták még be. Azt már korábban közölték, hogy Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurái is helyet kapnak a Palazzo Dorottya falai között.

Rajtuk kívül a következő hírességek, sportolók és politikusok viaszfigurái várják a látogatókat:

Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, Hszi Csi-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ryan Gosling, Ariane Grande, Tom Hanks, Whitney Houston, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Madonna, Freddie Mercury, Lionel Messi, Marilyn Monroe, Brad Pitt, Rihanna, Cristiano Ronaldo, Ronald Reagan, Will Smith, Steven Spielberg, Donald Trump és Bruce Willis.

Több százan dolgoztak rajta

A magyar főváros nemcsak helyszíne, hanem inspirálója is a kiállításnak: a tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók például átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal „randevúzhatnak” a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világában is.

A produkció több száz szakember összehangolt és magas minőségű alkotómunkájának köszönhetően valósult meg. A kreatív koncepciót Unger Zsolt, az Unger and Partners tulajdonosa jegyzi, a látványtervező Erkel László Kentaur díszlet- és jelmeztervező, az Interscena tervezőiroda tulajdonosa, az építész generál tervező a Közti Zrt., a generál kivitelező pedig a Fodor Kft. volt.

Tele XXI. századi élménnyel

A kiállításon a viaszfigurák mellett interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, audiovizuális tartalmak, VR kalandok, szelfipontok és számos egyéb izgalmas meglepetés garantálja az emlékezetes szórakozást. A látogatókat egy különleges látványvilágú „Cinema Café” kávézó és egy Souvenir shop is várja. A belváros szívében található létesítmény az év minden napján fogadja hazai és nemzetközi látogatóit.

A jegyvásárlás lehetséges a helyszínen is, azonban a www.madametussauds.hu oldalon elérhető, kedvezményes árú online belépőkkel jobban tervezhető a látogatás, az előre lefoglalható idősávoknak köszönhetően.

Elek Lenke

 

 

 

 

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk