hirdetés

Luxusszállodákat, panziót és élményfürdőt kínál eladásra a CIB Bank

Mivel az érdeklődés mostanában egyre nagyobb az eladó szállodák és egyéb vendéglátóegységek iránt, a CIB Bank új weboldalt indított, amelyen korábban visszavett hoteleket, panziót, sőt még élményfürdőt is kínál eladásra. Az oldalon számos népszerű, négycsillagos szálloda található, de egy vidéki ötcsillagos is eladósorba került.

hirdetés

Az ingatlanpiac fellendülésében bízva számos, vendéglátóegységként – például szállodaként, étteremként – működő épületet kínál megvételre újonnan indított weboldalán a CIB Bank - írja a HVG. A bank visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. által eladásra kínált épületek között budapesti és vidéki egységek is szerepelnek, és több négy-, illetve ötcsillagos szállodát is találunk.

Budapesten például a XIV. kerületben, a Cházár András utcában kínálják 1 milliárd 697 millió forintért a négycsillagos Lion’s Garden Hotelt, de egy XIII. kerületi gyógyászati központtól is megválna a CIB 519 millió 750 ezer forintért.

Még több eladósorba került szállodát találunk vidéken: Bükfürdőn az egyébként zavartalanul működő négycsillagos Greenfield Hotel Golf & Spa szállodát árulják 3 milliárd 485 millió forintért – az Accent Hotels által üzemeltetett hotel idén az Év szállodája díjátadón Főnix-különdíjban részesült –, Zsórifürdőn a szintén négycsillagos Balneo Hotel Zsóri Termál & Wellness-t 1 milliárd 440 millióért.

Greenfield Hotel Golf & Spa (Forrás: recovery-ingatlan.hu)
Greenfield Hotel Golf & Spa (Forrás: recovery-ingatlan.hu)


Balneo Hotel Zsóri Termál & Wellness (Fotó: Mentusz Károly)
Balneo Hotel Zsóri Termál & Wellness (Fotó: Mentusz Károly)

Gödön egy ötcsillagos szállótól, a Pólus Palace Hotel és golf pályától válnának meg 1 milliárd 506 millió forintos eladási áron, amely még a gazdasági válság alatt ment csődbe. 2011 nyarán mi is megírtuk, hogy akkor már harmadik alkalommal próbálta eladni a felszámoló Invest Almanach Kft. a luxusszállodát, de hárommilliárdért senki sem vitte. A Napi Gazdaság akkori beszámolója szerint az értékesítést megnehezítette, hogy nem volt egyetértés a Pólus Palace Vendéglátó, Szabadidő, Sport Zrt. és a cég hitelezője, a CIB Bank között.

Sopronban a háromcsillagos Hotel Marónit kínálják egymilliárd forintért, 950 millióért a dunaújvárosi élmény- és gyógyfürdőt, 330 millióért pedig Nagykovácsiban a Villa Neo Étterem és Panziót árulják.

Pólus Palace Hotel, Göd
Pólus Palace Hotel, Göd


A hévízi Lotus Therme Hotel & Spa már elkelt

Tavaly májusban arról számoltunk be, hogy egyik ötcsillagos szállodájától sikeresen megvált a CIB Bank: változatlan üzemeltető mellett akkor került ugyanis orosz tulajdonba Hévíz egyetlen ötcsillagos hotelje, a Lotus Therme Hotel & Spa. A 232 szobás szálloda - melynek üzemeltetője továbbra is az Accent Hotels - új tulajdonosa az orosz magánszemélyek birtokában lévő AEG Ingatlanhasznosító Zrt.

2014-ben arról írtunk, hogy sok egység – nemcsak szálloda és panzió, hanem étterem is – áll régóta eladósorban, ugyanis a potenciális vevők inkább a bevezetett termékek iránt érdeklődnek, elhelyezkedés szempontjából pedig egyértelműen a budapesti ingatlanok a legnépszerűbbek, továbbá a fürdővárosokban található szállodák. "Kevés olyan hotel van, amely biztonsággal fizeti a hitelét, netán már kifutóban van a tartozása" - mondta akkor lapunknak Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Tavalyelőtt csaknem száz szálloda volt banki kézben felszámolás vagy fizetésképtelenség miatt. "Jó példa erre az egri Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, amely a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában van, vagy a legnagyobb szállodatulajdonosként is jelen lévő CIB Bank – azonban a bankok nem arra jöttek létre, hogy ingatlantulajdonosok legyenek. Természetesen ők is folytatják az üzemeltetést, amíg el nem kel a szálloda, de valószínűleg csak veszteséggel fogják tudni eladni azt, hiszen feltételezhetően sokkal több rajta a hitel, mint amennyiért jelenleg árulják" - tette hozzá akkor a szakember.

Eladó szállodák a CIB Bank új weboldalán, a recovery-ingatlan.hu-n
Eladó szállodák a CIB Bank új weboldalán, a recovery-ingatlan.hu-n

(forrás: HVG, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk