hirdetés
hirdetés

Magyar blogger könyve látja el tippekkel a világutazókat

Decemberben jelenik meg az utazó blogger, Backpacker, azaz Vigh Bori első könyve. A hátizsákos utazó első könyvében az elindulás és a hazatérés nehézségeiről, a kíváncsiság erejéről és arról is ír, milyen kibúvókat keres az ember az álmok megvalósítása helyett.

hirdetés

Vigh Bori digitális nomád, aki életvitelszerűen utazik, azonban ez nem volt mindig így. Egy szoftvercégnél dolgozott, amikor úgy döntött, hogy a világjárás lesz az élete és a szakmája. Azóta zenélt maorikkal Új-Zélandon, egy wayuu törzzsel élt Kolumbiában, óriás ördögrájákkal úszott Indonéziában, tangózott Buenos Airesben. A kalandor utazásairól a backpacker.hu oldalon számol be.

„Ez a könyv az utazni vágyóknak íródott. Azoknak az embereknek, akikben szüntelenül motoszkál a hívás: indulj el, fedezd fel a világot!  – így indul Bori könyve.

Vigh Bori sorsa egy vasárnap délutánon pecsételődött meg, amikor tizenegy évesen leült a tévé elé. Unottan kapcsolgatta a készüléket, amikor a képernyőn egy füstös Buenos Aires-i tangóbár jelent meg. Sok évvel később jött rá, hogy bár sokszor mondogatta, hogy majd elmegy egyszer Dél-Amerikába, mindig talált kifogást, ami miatt ezt nem valósíthatta meg.

„És ekkor végre megértettem, hogy így soha, de soha a büdös életben nem jutok el abba a tangóbárba. Miért ragadok bele ugyanabba a gondolatmenetbe? Meddig akarom még dédelgetni ezt az álmot? Miért hagyom, hogy csak egy képzeletbeli mentsvár legyen?” – tette fel magának a kérdést. Azonnal megvette a repülőjegyet, tervezni kezdte az utazást Argentínába, fél évvel később pedig a repülőgépe landolt Buenos Airesben, ő pedig végre eljutott egy tangóbárba.

Vigh Bori azóta sok dolgot kipipálhatott a bakancslistáján: ezek már „nem álmok, hanem emlékek. Olyanok, amik engem formáltak. Most épp úgy néz ki ez a lista, mintha hat éve megírtam volna életem legfontosabb mérföldköveit.”

A Hogyan menjünk világgá hasznos olvasmány azoknak, akik nagy és hosszú utazásra készülnek, mert a könyv rengeteg praktikus tanáccsal látja el a kezdő utazót (például, hogy hogyan pakolja be a hátizsákot, mit vigyen magával az útra és mit hagyjon feltétlenül itthon, mennyi pénzt vigyen magával, hogyan számolja ki az utazás költségeit).

A könyvet december 1-jén 18 órától mutatják be a Fogas Házban (1072 Budapest, Akácfa u. 51.). Vigh Borival Back Réka, a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője beszélget.

Vigh Bori (Forrás: Facebook / backpacker.hu)
Vigh Bori (Forrás: Facebook / backpacker.hu)

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk