hirdetés
hirdetés

Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség

Mindjárt eláruljuk, ez pontosan mit is jelent. Azt is, hogy ki vezeti miniszteri biztosként.

hirdetés

Ez egyfajta ernyőszervezetként szinte valamennyi hazai digitalizációs folyamatot egy platformra terel majd a hatékony fejlesztés és működés érdekében, áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményében.

Eszerint a jövőben Guller Zoltán a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztosként folytatja tevékenységét.

A következőket mondta erről a Magyar Nemzetnek: "Július végéig a turizmus állami irányítását vezetem a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójaként...  Bár a turizmuságazatot nem hagyom el teljesen a jövőben sem, a miniszter úrtól új, megtisztelő felkérést kaptam: eszerint a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztosként folytatom a munkámat, amely komplex és nagy feladatokkal járó, fő megbízatásommá válik", közölte az új kinevezésével kapcsolatban.

Guller Zoltán
Guller Zoltán
 

Az MTI-hez eljuttatott közleményből kiderül, a DMÜ fő feladata a kormányzati digitalizáció, valamint a digitális állampolgárság megteremtése. A KTK tájékoztatása szerint cél az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a hatékony és gyors ügyintézés biztosítása, hogy Magyarországot egy jól működő 21. századba vezesse át.

A megalakuló ügynökség feladatokat vesz át minisztériumoktól, működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli.
Végül a közleményben még az áll, hogy a kormány Guller Zoltánt a DMÜ létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezi ki, aki az elmúlt 6 évben nemzetközi szinten is egyedülálló és példaértékű digitális működés alapjait tette le a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozásával, közölték. A szakember a turizmusban az MTÜ-n belül igazgatósági elnökeként folytatja munkáját.

(forrás: MTI / Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk