hirdetés
hirdetés

Nagy álmok, nagy lehetőségek, Nagykanizsa

Nagykanizsa a dél-zalai térséggel szövetségben, annak centrumaként, és a határon átnyúló területekkel, településekkel együttműködve építi fel önmagát. Az Utazás kiállításon való közös standon való részvétel is ezt a törekvést fejezi ki úgy, hogy a Mura-menti településeket képviselő Zala Zöld Szíve Egyesülettel, a Hetést képviselő egyesülettel és a szlovén Lendva városával közösen jelenik meg. 

hirdetés

Nagykanizsa polgármestere az Utazás kiállításon megtartott sajttájékoztatóján a város történelméről, tradíciójáról és gazdasági kultúrájának több évszázados múltjáról szólt, megemlítve, hogy városa élő múltra tekint vissza.

Dénes Sándor elmondta, hogy A nagy álmok, nagy lehetőségek, Nagykanizsa szlogen tömören kifejezi, hogy mit jelent ez a város. Az arculat megfiatalodása a rendezvényeik megfiatalodását is elhozta, de természetesen megint csak a tradíció és a közös jövőkép harmonizálása figyelembevételével, annak szellemében.

A polgármester szerint több olyan nagy rendezvényük van, ami országos, sőt nemzetközi hírnévre tehet szert. A korábbi fesztiváljaik mára professzionális szervezéssel mind szélesebb rétegeket céloz meg, filozófiájuk van, amely az egyediség mellett a közösségépítés szerepét is célként tűzi ki.

- A Dödölle-, a Fánk-, a Fúvószenei és sörfesztiválok mirólunk szólnak, a mi értékeinkről a nagyvilág számára, jelezve, hogy érdemes ellátogatni hozzánk - mondta.

Terveik közt szerepel egy ferences kolostor átalakítása zarándok-turizmusra, és épül majd egy konferencia-központ is.

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerint Nagykanizsa városa az elmúlt években a korábbi korszakot lezárva egy teljesen új szemléletű fejlődési pályára lépett.

Megújult a teljes belváros arculata, a térség csatorna és vízi közmű infrastruktúrája, a kórház ellátórendszere, óvodái és játszóterei. De legfőképp, megújult a történelmileg valaha létezett térségi és határon átnyúló együttműködési és fejlesztési politikája, amely beruházások és új munkahelyek létrehozását tette lehetővé, megalapozva a sikeres jövő további lépéseit. Nagykanizsa elindult azon az úton, mely a régió déli kapujaként annak és a térség centrumának, fővárosának jelentőségéhez vezet el – mondta.

A másik fontos pillére e vízió megvalósításának az előkészítés alatt és megvalósítás előtt álló Mura Program, amely komplex gazdaságfejlesztő programként a térség településeinek a fejlődését kívánja szolgálni és az itt élőknek a biztos megélhetést, a hivatást jelentő munkát biztosítani a falusi turizmus, az aktív turizmus lehetőségeinek kiaknázásával, a helyi és kézműves termékek és termelők piacra segítésével.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai